Hoe Maak Je Een Spel?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Spel?
Hoe Maak Je Een Spel?

Video: Hoe Maak Je Een Spel?

Video: Hoe Maak Je Een Spel?
Video: Hoe maak je een game #1 [NL/Dutch] 2024, Maart
Anonim

Veel mensen die achter een computer werken, denken er vroeg of laat aan om hun eigen spel te maken. En als men vroeger, om het plan uit te voeren, de vaardigheden moest hebben om te programmeren, tekenen, ontwerpen en andere dingen, zijn er tegenwoordig kant-en-klare oplossingen. De uitstekende StencylWorks-toolkit geeft bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoe je een game gemakkelijk en eenvoudig kunt maken.

Maak een spel
Maak een spel

instructies:

Stap 1

Aangezien dit programma de functie slepen en neerzetten implementeert, is programmeren niet langer nodig. U kunt eenvoudig blokken slepen en neerzetten met vooraf voorbereide codes.

Stap 2

Als u een meer ervaren gebruiker bent, kunt u uw eigen blokken maken en deze zelfs naar uw vrienden sturen. De software om je droomspel te maken heeft een gratis samenwerkings- en communicatiefunctie.

Stap 3

De fysica in het spel wordt geleverd door de geavanceerde Box2D-engine. Het kan verder worden aangepast, zodat de spelwereld levendig en dynamisch wordt. Als u de programmeertaal ActionScript 3 kent, kunt u uw eigen oplossingen maken.

Stap 4

Je hoeft je alleen maar te wijden aan het creatieve proces, nadenken over de essentie van het spel, de gameplay en meer. De afbeeldingen kunnen worden gedownload van StencylForge of door er zelf een te maken. Personages kunnen direct worden gemaakt en met behulp van de editor kunt u hun fysieke eigenschappen, gedrag, enz. aanpassen.

Stap 5

StenylWorks-setontwerper geeft je het gevoel als een vis in het water als je al bekend bent met de afbeeldingseditor Photoshop. Er zijn hier ook de volgende tools: schalen, selecteren, vullen, snapping mesh. Ze zullen je helpen om in korte tijd vrij complexe werelden te creëren.

Stap 6

Je kunt je game op elk moment lokaal bekijken en testen. Het is voldoende om op de testknop te drukken, het spel wordt gecompileerd en gelanceerd in de browser. En als je het spel wilt publiceren, kun je het delen op de StencylWorks-website.

Stap 7

Zodra je een spel hebt gemaakt, kun je het uploaden naar je blog of website, naar portals van derden zoals Kongregate, en proberen geld te verdienen. Vind sponsors die uw product willen kopen. Als de programmabronnen onvoldoende zijn, kunt u een verscheidenheid aan add-ons, extensies en andere bronnen downloaden van het StencylForge-centrum.

Aanbevolen: