Hoe Het Wisselbestand Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Vinden
Hoe Het Wisselbestand Te Vinden

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Vinden

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Vinden
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Paging-bestanden (“swap-file”, “paging-file”) zijn een noodzakelijke uitbreiding van de hoeveelheid RAM op uw computer, het zogenaamde virtuele RAM. Door de aanwezigheid van wisselbestanden kan het hele systeem sneller werken.

Hoe het wisselbestand te vinden
Hoe het wisselbestand te vinden

instructies:

Stap 1

Paging-bestanden zijn door het systeem verborgen bestanden op uw harde schijf (pagefile.sys) waarmee de processor van uw computer informatie sneller kan ontvangen en verwerken en daardoor het eindresultaat kan produceren. Ze zijn vooral nodig voor "zwakke" computers, met een lage processorfrequentie en weinig RAM. Als uw computer vaak "bevriest" bij gewone eenvoudige taken, komt virtueel geheugen te hulp.

Stap 2

Om wisselbestanden aan te maken, gaat u naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Geavanceerd" - "Prestaties" - "Opties" - "Geavanceerd" - "Virtueel geheugen" - "Wijzigen". We stellen de "Aangepaste grootte" van wisselbestanden (in MB) in voor elk van de schijven. We bevestigen met de knoppen "Instellen" en "OK". Vergeet niet dat de wisselbestanden slechts virtueel geheugen zijn en daarom niet kunnen worden gebruikt als vervanging voor het operatieve geheugen - alleen als hulpmiddel, dus het volume van de wisselbestanden kan niet meer dan de werkelijke hoeveelheid RAM worden ingesteld dan 2-3 keer, maar met de volledige afwezigheid of kleine omvang van het wisselbestand kunnen problemen ook beginnen met het falen van programma's en zelfs het systeem zelf. Door het gebrek aan RAM kan de computer de taken mogelijk niet aan.

Stap 3

U kunt wisselbestanden installeren op alle harde schijven of op alle partities van een enkele harde schijf, maar het is logischer om wisselbestanden te maken op de schijf waarop het besturingssysteem van uw computer is geïnstalleerd. Als u de hoeveelheid virtueel geheugen niet kunt kiezen, vertrouw dan op het systeem - selecteer "Op systeemkeuze" en klik op "OK". Als het RAM-geheugen van uw computer al voldoende is, selecteert u het item "Zonder wisselbestanden ". Om de meeste programma's effectief te laten werken onder Windows XP, hebt u minimaal 1024 MB echt RAM-geheugen nodig.

Aanbevolen: