Hoe Maak Je Een Vignet In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vignet In Photoshop
Hoe Maak Je Een Vignet In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Vignet In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Vignet In Photoshop
Video: Vignette toepassen in Photoshop 2024, April
Anonim

Onder de vignetten die worden gebruikt om foto's te versieren, zijn er afbeeldingen van verschillende mate van complexiteit. Dit kunnen rechthoeken zijn met een transparant gebied en gevederde randen, evenals meerkleurige patronen die uit veel details bestaan. Een eenvoudig verticaal vignet kan worden gemaakt met de Twirl-penselen en filter van Photoshop.

Hoe maak je een vignet in Photoshop
Hoe maak je een vignet in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Maak met de optie Nieuw in het menu Bestand een nieuw document in het Photoshop-venster met een transparante achtergrond. Selecteer hiervoor het item Transparant in de lijst Achtergrondinhoud.

Stap 2

Gebruik het gereedschap Rechthoekig selectiekader om een gebied van het canvas te selecteren dat overeenkomt met de hoogte van het vignet. Schakel het gereedschap Emmertje in en vul de gemaakte rechthoek met de donkerste kleur die in de afbeelding aanwezig zal zijn. Deselecteer de selectie met de toetsen Ctrl + D.

Stap 3

Druk op Ctrl + J en dupliceer de rechthoeklaag twee keer. Gebruik de optie Lagen verbergen van het menu Laag om de gemaakte kopieën te verbergen, zodat ze het werk met de onderste laag niet hinderen.

Stap 4

Vervorm de gevulde vorm met behulp van de optie Draaien in de groep Vervormen van het menu Filter. Voer voor de draaihoek een waarde van ongeveer tweehonderd graden in.

Stap 5

Maak met de optie Lagen weergeven de middelste laag zichtbaar en verwerk deze met het filter Twirl met dezelfde instellingen. Maak deze vorm iets lichter dan het onderste detail door de optie Tint / Verzadiging toe te passen in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding en de waarde voor Lichtheid aan te passen.

Stap 6

Voeg de bovenste kopie van de basis van het vignet toe en vervorm deze met het Twirl-filter met een twistwaarde van vijfhonderd tot negenhonderd graden. Pas met het filter Tint/verzadiging de kleur van de resulterende vorm aan zodat deze lichter is dan de tweede laag.

Stap 7

Nadat u alle drie de lege plekken hebt geselecteerd terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt, verkleint u hun breedte in dezelfde mate. Gebruik hiervoor de optie Vrije transformatie van het menu Bewerken. Verplaats de rand van het frame en pas de breedte van de vormen aan de grootte van het toekomstige vignet aan.

Stap 8

Gebruik het gereedschap Verplaatsen om het deel op de tweede laag naar rechts te verplaatsen, zodat de onderste afbeelding eronder verschijnt. Verplaats indien nodig het meest verwrongen fragment zodat de rechterranden van de bovenste en onderste delen samenvallen met de rechterranden van de afbeeldingen die eronder liggen.

Stap 9

Voeg een laag in het document in door op de toetsen Ctrl + Shift + N te drukken. Gebruik het gereedschap Penseel om enkele ronde penseelafdrukken met harde randen toe te voegen aan de boven- en onderkant van het vignet. Selecteer voor de gemaakte cirkels de kleur waarin het onderdeel is geverfd uit de bovenste laag. U kunt één afdruk maken, deze over meerdere lagen kopiëren en naar de juiste plaatsen verplaatsen. Verklein enkele cirkels met de optie Vrije transformatie.

Stap 10

Gebruik de optie Zichtbaar samenvoegen van het menu Laag, verzamel alle details van het vignet in één laag en sla de afbeelding op in een png-bestand met behulp van de optie Opslaan van het menu Bestand.

Aanbevolen: