Hoe Terug Te Zetten Naar Fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe Terug Te Zetten Naar Fabrieksinstellingen
Hoe Terug Te Zetten Naar Fabrieksinstellingen

Video: Hoe Terug Te Zetten Naar Fabrieksinstellingen

Video: Hoe Terug Te Zetten Naar Fabrieksinstellingen
Video: iPhone fabrieksinstellingen terugzetten: zo doe je dat! 2024, April
Anonim

In het geval dat u fouten hebt gemaakt tijdens het overklokken van uw computer, moet u dringend de fabrieksinstellingen van de parameters terugzetten. Dit om schade aan sommige apparaten te voorkomen.

Hoe terug te zetten naar fabrieksinstellingen
Hoe terug te zetten naar fabrieksinstellingen

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Download en installeer eerst het CPU-Z-programma. Het is nodig om de status van de centrale processor te analyseren. Voer het uit en onderzoek de kenmerken van de processor.

Stap 2

Start nu uw computer opnieuw op en open het BIOS-menu door op de Delete-toets te drukken. Druk na het openen van het instellingenmenu op de toetsencombinatie Ctrl en F1. Dit opent een menu met geavanceerde opties. Sommige moederbordmodellen hebben mogelijk andere combinaties. Controleer dit punt in de instructies van de apparatuur.

Stap 3

Ga nu naar het menu dat verantwoordelijk is voor de frequentie van het RAM. Verlaag de busvermenigvuldiger met een paar punten. Dit voorkomt schade aan de RAM-strips bij het overklokken van de processor.

Stap 4

Ga naar het menu met processorinstellingen. Verhoog de multiplier van de banden met één punt. Het is natuurlijk beter om de frequentie van de bus zelf te verhogen, maar dit mag alleen worden gedaan na het lezen van de documentatie over uw centrale processor. Sla de BIOS-instellingen op en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Als er een fout optreedt bij het inschakelen van de pc, herhaal dan de procedure voor het openen van het BIOS-menu. Zoek Standaardinstellingen gebruiken, selecteer het en druk op Enter. Met deze actie worden de standaard fabrieksinstellingen van het BIOS toegepast. Die. u zet de status van de processor en het RAM-geheugen terug naar hun standaardwaarden.

Stap 6

Soms gaat de computer na het overklokken helemaal niet aan. Die. je kunt niet eens het BIOS-menu openen. Voer in dit geval een mechanische reset uit. Zet uw computer uit. Zorg ervoor dat u de stekker uit het stopcontact haalt. Open de systeemeenheid.

Stap 7

Zoek de ronde batterij en verwijder deze uit de sleuf. Sluit nu met een schroevendraaier of een ander metalen voorwerp de contacten in het stopcontact. Installeer de BIOS-batterij in de sleuf en zet de computer aan. Herhaal het proces van het overklokken van de CPU en verhoog de spanning die erop wordt toegepast iets.

Aanbevolen: