Hoe Maak Je Een Dos-bootdiskette?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dos-bootdiskette?
Hoe Maak Je Een Dos-bootdiskette?

Video: Hoe Maak Je Een Dos-bootdiskette?

Video: Hoe Maak Je Een Dos-bootdiskette?
Video: How to Create a Bootable DOS USB Drive 2024, April
Anonim

Soms overvalt de noodzaak om een opstartbare diskette te maken zelfs de meest "geavanceerde" pc-gebruikers. Het lijkt niets ingewikkelds, maar het maken van zo'n diskette kan soms veel zenuwen en tijd kosten.

Hoe maak je een Dos-bootdiskette?
Hoe maak je een Dos-bootdiskette?

instructies:

Stap 1

Koop een diskette, kies een goede fabrikant, want deze diskette zal dienen als een reanimatie van je systeem. Kopieerbeveiliging verwijderen (open het selectievakje linksonder op de diskette). Voer de volgende reeks handelingen uit als uw besturingssysteem Windows 98 is: klik op de knop "Start" in de linkerbenedenhoek van het scherm, klik met de linkermuisknop op de regel "Instellingen". Selecteer vervolgens "Configuratiescherm", klik in het venster dat verschijnt op de taak "Programma's toevoegen of verwijderen" en klik in het tabblad dat verschijnt op de knop "Bootdiskette".

Stap 2

Voer de volgende reeks handelingen uit als uw besturingssysteem Windows XP is: klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer in het menu dat wordt geopend het tabblad "Openen" met de linkermuisknop. Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend de regel "Schijf 3, 5" en klik er met de rechtermuisknop op. In de lijst met bewerkingen die verschijnt, klikt u met de linkermuisknop op de regel "Formatteren", vinkt u het vakje "Systeemschijf maken" aan en klikt u vervolgens op de knop "Start". Het besturingssysteem opent een dialoogvenster met de waarschuwing dat alle gegevens op de schijf zullen worden vernietigd. Klik in dit venster op de knop "OK".

Stap 3

Daarna begint het formatteringsproces, onderbreek het niet. Aan het einde van de bewerking wordt de volgende set bestanden naar uw diskette geschreven: autoexec.bat, ms-dos, io.sys, config.sys, command.com. Bestanden worden door het besturingssysteem naar schijf geschreven, sommige worden verborgen. Probeer ze niet op een andere diskette te overschrijven, dit is niet mogelijk. Als uw computer niet opstart (het besturingssysteem stijgt niet) of het besturingssysteem niet is geïnstalleerd, start u de computer op met de Dos-installatiediskette die u hebt gemaakt.

Aanbevolen: