Lagen Openen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Openen In Photoshop
Lagen Openen In Photoshop

Video: Lagen Openen In Photoshop

Video: Lagen Openen In Photoshop
Video: Photoshop: Foto's openen als lagen 2023, Maart
Anonim

Het is vrij gebruikelijk voor fotografen om lagen uit te schakelen om het beeldgewicht te verminderen. Een dergelijke stap kan de grootte van de afbeelding aanzienlijk verkleinen, wat vooral belangrijk is bij het downloaden van een bestand van internet om verkeer te besparen.

Lagen openen in Photoshop
Lagen openen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - geïnstalleerde software - "Photoshop", elke versie;
  • - een momentopname waarin u lagen wilt uitschakelen.

instructies:

Stap 1

In de regel zijn afbeeldingsbestanden met een groot aantal lagen (vooral voor een verscheidenheid aan fotolijsten en sjablonen) behoorlijk omvangrijk. Voor wat opluchting schakelen veel foto-ontwerpers lagen uit, die heel gemakkelijk te herstellen zijn in elke versie van Photoshop. Dit is vooral in trek bij het uploaden van afbeeldingen naar internet.

Stap 2

Om met de afbeelding te werken en het gewicht te verminderen, start u de foto-editor. In dit geval verdient het de voorkeur om een willekeurige versie van Photoshop te gebruiken.

Stap 3

Zoek in het werkvenster op de bovenste menubalk het item "Bestand". Het bevindt zich aan de linkerkant. Klik op deze knop en selecteer "Opslaan als" in de lijst met opties. Geef vervolgens in het geopende venster de locatie op van de afbeelding die u wilt verwerken.

Stap 4

Voor het gemak van het bekijken van foto's in een vrije ruimte van de werkruimte, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de weergave "Miniaturen". Geef in de onderste regel het formaat van de gebruikte afbeelding op..

Stap 5

Wanneer de gewenste foto in het werkvenster verschijnt, begint u met het verwerken van de lagen. U kunt het scherm openen waarin ze allemaal "gemarkeerd" zijn door op de "sneltoets" F7 op het toetsenbord te drukken of door het gedeelte "Venster" in de menubalk te selecteren. Als u besluit de tweede optie te gebruiken, is uw volgende stap het selecteren van de optie "Lagen".

Stap 6

Daarna verschijnt in een extra venster een lijst met alle lagen in de foto. Om ze in of uit te schakelen, klikt u met de linkermuisknop in de overeenkomstige vierkanten in de linkerkolom van het scherm dat wordt geopend. Het "oog"-teken helpt om de laag te "zien". Als u dit pictogram uitschakelt, wordt de laag automatisch verborgen voor de afbeelding.

Stap 7

Op deze manier kunt u een deel van de lagen in de foto of allemaal tegelijk verbergen of openen.

Populair per onderwerp