Foto's Herstellen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Foto's Herstellen In Photoshop
Foto's Herstellen In Photoshop

Video: Foto's Herstellen In Photoshop

Video: Foto's Herstellen In Photoshop
Video: Учебное пособие по Photoshop: как создать эффект точечного полутонового узора 2023, Maart
Anonim

Oude foto's zijn van bijzondere waarde voor eigenaren als bewijs van de geschiedenis van een familie of land. Na verloop van tijd vervagen afbeeldingen en kunnen ze gescheurd of vlekkerig worden. Als een foto wordt gescand, zijn al deze gebreken zichtbaar in het beeld in jpg-formaat.

Foto's herstellen in Photoshop
Foto's herstellen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto en dupliceer deze op een nieuwe laag. Om dit te doen, kunt u de opdracht Laag dupliceren in het menu Laag of de sneltoets Ctrl + J gebruiken. Om de hoofdafbeelding en de succesvolle correcties die u besloot te verlaten niet te bederven, is het beter om alle wijzigingen op een nieuwe laag uit te voeren.

Stap 2

Oude foto's kunnen lichte vlekjes en beschadigingen vertonen door de tijd: barsten, scheuren, krassen. Bij het scannen verschijnen al deze defecten in het beeld in jpg-formaat. Om ze kwijt te raken, kunt u het hulpmiddel Healing Brush gebruiken. Stel de borstelparameters in - de grootte is iets groter dan het defecte gebied en de lage hardheid.

Stap 3

Terwijl u de toets alt = "Afbeelding" ingedrukt houdt, klikt u op een leeg gebied van de afbeelding - de tool beschouwt deze kleur als een referentiekleur. Beweeg de cursor over het beschadigde fragment en klik met de linkermuisknop - het defect wordt vervangen door het referentiebeeld. Verwerk de hele foto.

Stap 4

De Stamp Tool werkt op een vergelijkbare manier. Tegelijkertijd beweegt een kruis parallel over het modelgebied en een cirkel over het probleemgebied. De figuur onder het kruis wordt gekopieerd naar het beschadigde deel van de afbeelding. Met behulp van "Stempel" is het handig om de plaatsen te verwerken waar de foto is gescheurd. Neem een voorbeeld van de afbeelding naast de schade en houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg de cursor over het beschadigde gebied.

Stap 5

Om de afbeelding scherper te maken, dupliceert u de foto en past u de opdracht Hoogdoorlaat toe vanuit het menu Filter, groep Overige. Stel de straal in op een kleine, zodat de afbeelding enigszins doorschijnt van onder de grijze film. Pas vervolgens de Overlay-overvloeimodus toe en voeg de lagen samen met Ctrl + E.

Stap 6

Selecteer in het menu Afbeelding in de groep Aanpassingen de optie Niveaus en verander de positie van de witte en grijze schuifregelaar om de afbeelding lichter en scherper te maken. Vink in dezelfde groep de opdracht Fotofilter aan en selecteer een geschikte kleur voor het filter uit de lijst. Het beeld krijgt een aangenamere live-look.

Stap 7

Je kunt het anders doen. Maak een nieuwe laag met Ctrl + N en vul deze met een geschikte kleur met behulp van de Paint Bucket Tool. Stel de Overvloeimodus in op Overlay en verlaag de dekking naar 30-40%.

Populair per onderwerp