Hoe Het Lagenpaneel In Photoshop Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lagenpaneel In Photoshop Te Openen
Hoe Het Lagenpaneel In Photoshop Te Openen

Video: Hoe Het Lagenpaneel In Photoshop Te Openen

Video: Hoe Het Lagenpaneel In Photoshop Te Openen
Video: Photoshop Drag and Drop Fix for CS6 CS5 CS4 Windows 7, Windows 8 And Windows 10 2023, Maart
Anonim

De mogelijkheid om tijdens het werk afbeeldingselementen op verschillende lagen te plaatsen, individuele overvloeiparameters voor elk van hen in te stellen, de zichtbaarheid van bepaalde lagen en hun groepen te wijzigen - dit is de basis waarop de rest van de functionaliteit van de grafische editor Adobe Photoshop is gebouwd. Daarom is het paneel voor het werken met lagen misschien wel het meest gebruikte element van de werkomgeving van deze editor.

Hoe het lagenpaneel in Photoshop te openen
Hoe het lagenpaneel in Photoshop te openen

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Indien ingeschakeld, kan het lagenpaneel twee weergaveopties hebben. Om het uit te vouwen, klikt u op het pictogram "Lagen" op het paneel, dat zich meestal aan de rechterrand van het venster bevindt. Elk paneel kan worden samengevouwen door op de dubbele pijl aan de rechterrand van de titel te klikken.

Stap 2

Open het gedeelte "Venster" in het Photoshop-menu en vink het vakje naast het item "Lagen" aan als de weergave van dit paneel is uitgeschakeld. Dit kan niet alleen door met de muisaanwijzer op de gewenste labels te klikken, maar ook met het toetsenbord. Om het menugedeelte uit te vouwen, drukt u eerst op de toets alt = "Afbeelding" (links of rechts - het maakt niet uit) en vervolgens op de toets met de letter "O" op de Russische toetsenbordindeling. Gebruik de navigatieknoppen om door de sectie te navigeren. Omdat de gewenste regel zich dichter bij het einde van de lijst bevindt, kunt u deze snel bereiken met de pijl omhoog. Welnu, links klikken op het geselecteerde item vervangt het indrukken van de Enter-toets.

Stap 3

Je kunt het doen zonder het editormenu, aangezien de opdracht om het lagenpaneel in of uit te schakelen een "sneltoets" is toegewezen, die wanneer het paneel is uitgeschakeld, leidt tot het verschijnen ervan, en wanneer het is ingeschakeld, heeft het het tegenovergestelde effect. Deze toets is F7, gebruik deze om dit UI-element snel weer te geven of te verbergen.

Stap 4

De meeste onderdelen van de Photoshop-werkruimte kunnen door de gebruiker vrij worden verplaatst. Dit is handig, maar soms kun je met een onvoorzichtige beweging op een van hen duwen, zodat het volkomen onbegrijpelijk wordt hoe je het terug kunt brengen naar de beschikbare ruimte voor normale aanpassing. Dit gebeurt ook met het lagenpaneel: het is onmogelijk om het op het scherm te vinden, hoewel in het menu van de grafische editor het bijbehorende item is aangevinkt. Gebruik in dit geval de "nood"-methode - laad een andere versie van de werkomgeving. Open hiervoor het gedeelte "Venster" in het menu, ga naar het gedeelte "Werkruimte" en selecteer een van de vooraf ingestelde opties (bijvoorbeeld "Tekenen" of "Hoofdwerkruimte").

Populair per onderwerp