Hoe Schrijf Je Een Pad?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Pad?
Hoe Schrijf Je Een Pad?

Video: Hoe Schrijf Je Een Pad?

Video: Hoe Schrijf Je Een Pad?
Video: 24 часа на Кладбище с Владом А4 2024, Mei
Anonim

Een omgevingsvariabele met de naam Path wordt gebruikt door onderdelen van het besturingssysteem en geïnstalleerde toepassingen om directoryadressen te verkrijgen waarin naar uitvoerbare bestanden kan worden gezocht. Sommige adressen zijn standaard aanwezig in deze variabele en de gebruiker kan ze niet wijzigen, maar hij kan er wel extra adressen aan toevoegen ("registreren").

Hoe schrijf je een pad?
Hoe schrijf je een pad?

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het pop-upcontextmenu. Hetzelfde kan worden gedaan met het item "Computer" in het hoofdmenu van het besturingssysteem op de knop "Start". Of u kunt gewoon op de sneltoetscombinatie win + pauze drukken - elk van deze acties zal de OS-component met de naam "Systeemeigenschappen" starten.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" van het venster dat wordt geopend en klik op de knop "Omgevingsvariabelen" onderaan. Een ander venster wordt geopend met daarin twee tabellen - de installatie van het besturingssysteem die u nodig hebt, wordt bovenaan geplaatst ("Gebruikersomgevingsvariabelen"). Selecteer de regel met de inscriptie Pad in de kolom "Variabele" en klik vervolgens op de knop "Wijzigen" onder deze tabel. Als gevolg hiervan wordt het derde, al het laatste dialoogvenster geopend met de titel "Gebruikersvariabele wijzigen" en twee velden om in te vullen.

Stap 3

Voer in het veld "Variabele waarde" het gewenste pad in. Als er al een item in staat, voeg dan de nieuwe toe aan de rechterkant, en scheid deze van de bestaande met een puntkomma (;). Om geen fout te maken bij het schrijven van het volledige adres naar de gewenste map, is het beter om het pad ernaartoe te kopiëren in Windows Verkenner - open het (win + e), ga naar de gewenste map, selecteer het volledige pad in de adresbalk van de bestandsbeheerder (ctrl + a), kopieer (ctrl + c), keer terug naar het dialoogvenster en plak de inhoud van het klembord (ctrl + v) in het veld Variabele waarde.

Stap 4

Laat de waarde in het veld "Variabelenaam" ongewijzigd (het pad moet daar blijven) en klik op OK. Druk daarna achtereenvolgens op dezelfde OK-knoppen in de andere twee geopende vensters. Hiermee is de procedure voor het toevoegen van een nieuwe waarde aan de variabele Path voltooid.

Aanbevolen: