Een Diagram Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Diagram Verwijderen
Een Diagram Verwijderen

Video: Een Diagram Verwijderen

Video: Een Diagram Verwijderen
Video: Grafieken invoegen en bewerken in Excel 2024, Mei
Anonim

Grafieken worden in verschillende documenten gebruikt om tabelgegevens visueel weer te geven. Vrijwel elk type document met een diagram kan op de een of andere manier worden bewerkt. Afhankelijk van het programma waarin deze bewerking plaatsvindt, zullen de methoden voor het verwijderen van diagrammen verschillen.

Een diagram verwijderen
Een diagram verwijderen

instructies:

Stap 1

Laad het document met het diagram dat u wilt verwijderen in het juiste bewerkingsprogramma voor zijn type. Als het document is opgeslagen in een bestand met de extensie xls, xlsx of een vergelijkbaar bestandstype, kan het worden geopend in de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor. De procedure voor het verwijderen van een diagram in dit programma is uiterst eenvoudig - klik er gewoon op met de muiscursor en druk op de Delete-toets.

Stap 2

Als het diagram is opgeslagen in een doc- of docx-bestand, kunt u het onnodige diagram verwijderen met behulp van de Microsoft Office Word-tekstverwerker. In dit geval is de procedure zelf niet anders dan die beschreven in de eerste stap - na het starten van de applicatie en het laden van het document met het diagram erin, selecteer het door met de muis te klikken en druk op de Delete-toets.

Stap 3

Het verwijderen van grafieken uit HTML-documenten kan iets moeilijker zijn. Deze bewerking kan het eenvoudigst worden uitgevoerd als de site, van de pagina waarvan u het diagram wilt verwijderen, een ingebouwd controlesysteem heeft. De overgrote meerderheid van dergelijke systemen gebruikt de visuele bewerkingsmodus. U moet de link naar de pagina-editor in het besturingssysteem vinden, ernaartoe gaan en de pagina met het diagram laden. Selecteer daarna, net als in de vorige versies, het object dat het diagram bevat door met de muis te klikken - het kan een afbeelding in een van de grafische formaten of een flash-object zijn. Het geselecteerde object in de visuele bewerkingsmodus wordt ook verwijderd door op de Delete-toets te drukken.

Stap 4

Als er geen controlesysteem is met een ingebouwde pagina-editor, moet u het bestand met de broncode van de pagina in een of andere editor openen en onafhankelijk de tag met betrekking tot het diagram eruit verwijderen. Zo'n editor kan een eenvoudig notitieblok zijn, en welke tags je in de code moet zoeken, hangt af van het type bestand dat het diagram bevat. Als dit een bestand is van een van de grafische formaten (met de extensie jpg, gif, png, bmp), dan moet je zoeken naar de img image tag, in het src attribuut waarvan dit bestand is gespecificeerd. Zo'n tag kan er als volgt uitzien:

Als de diagrammen zijn gemaakt met behulp van flash-technologie, moet u op zoek naar een codeblok dat begint met een openingstag en eindigt met een sluittag. Binnen dit blok moeten er een of twee attributen zijn die een aanduiding van het diagrambestand bevatten. Als dit bestand bijvoorbeeld diag.swf heet, kan het codeblok dat u moet verwijderen er als volgt uitzien:

Aanbevolen: