Hoe Maak Je Automatisch Een Inhoudsopgave In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Automatisch Een Inhoudsopgave In Word
Hoe Maak Je Automatisch Een Inhoudsopgave In Word

Video: Hoe Maak Je Automatisch Een Inhoudsopgave In Word

Video: Hoe Maak Je Automatisch Een Inhoudsopgave In Word
Video: Automatische inhoudsopgave maken in Word 2019 2023, Maart
Anonim

De aanwezigheid van inhoud in elk document zal het werken met de tekst aanzienlijk vergemakkelijken. Zeker als het bestand erg groot is. Probeer zelf zo'n tekst te maken met de functie van automatisch verzamelde inhoudsopgave met Microsoft Word.

Hoe maak je automatisch een inhoudsopgave in Word
Hoe maak je automatisch een inhoudsopgave in Word

Noodzakelijk

  • - tekst voor het document;
  • - Microsoft Word-programma.

instructies:

Stap 1

Om te beginnen met het ontwerpen van een document met een inhoudsopgave, maakt u een nieuw bestand en typt u daarin de tekst die verdere bewerking voorstelt. Of open een kant-en-klaar exemplaar. Wijs secties aan, neem er koppen en tussenkoppen in. Selecteer de titels één voor één en markeer in de opmaakbalk, naast het "A"-pictogram (of in de rechterzijbalk), de juiste "Stijlen" voor deze fragmenten. In dit geval moet u "Kop 1" selecteren. U kunt naar het menu "Stijlen en opmaak" gaan via het item "Opmaak" in het bovenste werkpaneel. Selecteer vervolgens de tekst in de eerste subkop en stel deze in op Kop 2. Volg dezelfde stappen voor de volgende secties.

Stap 2

Nadat alle tekst voorwaardelijk is verdeeld in kopjes en subkoppen, selecteert u in het bovenste paneel in het menu "Invoegen" "Link" en gaat u naar het gedeelte "Inhoudsopgave en indexen". Zoek vervolgens de optie "Formaten" in het geopende venster en markeer de ontwerpoptie die het meest geschikt is voor uw document. Klik OK. U kiest dus een van de methoden voor de automatische inhoudsopgave. In hetzelfde venster kunt u ook de parameters van de hoofdpagina markeren, hun nummering en de locatie van de nummers die bij elke pagina horen. Door deze stappen te volgen, maakt u een kant-en-klare inhoudsopgave die u indien nodig kunt bijwerken.

Stap 3

Als bij het toevoegen van teksttoevoegingen sommige secties naar andere pagina's "gingen", hoeft u zich geen zorgen te maken. Alles weer op zijn plaats zetten is vrij eenvoudig. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op uw inhoudsopgave en klikt u op "Bijwerken" in het vervolgkeuzevenster. De inhoudsopgave verandert ook als u de tekstcursor eroverheen beweegt, zodat de tekst wordt gemarkeerd in de inhoudsopgave, en vervolgens op F9 drukt.

Stap 4

Voor dezelfde doeleinden is er een speciaal paneel met de knop "Inhoudsopgave bijwerken", die wordt geopend wanneer u achtereenvolgens de secties "Link", "Inhoudsopgave en Index" selecteert in het menu "Invoegen" en het "Structuurpaneel". " in het opmaakvenster dat wordt geopend.

Populair per onderwerp