Hoe Maak Je Een Inhoudsopgave In Een Document

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Inhoudsopgave In Een Document
Hoe Maak Je Een Inhoudsopgave In Een Document

Video: Hoe Maak Je Een Inhoudsopgave In Een Document

Video: Hoe Maak Je Een Inhoudsopgave In Een Document
Video: Automatische inhoudsopgave maken in Word 2019 2024, April
Anonim

Bij het werken met een document dat verschillende secties bevat, kan een inhoudsopgave vereist zijn. Het zal u helpen om beter door de tekst te navigeren, vooral als de gegevens op meerdere pagina's worden gepresenteerd. Er zijn verschillende manieren om een inhoudsopgave te maken in een Microsoft Office Word-document.

Hoe maak je een inhoudsopgave in een document
Hoe maak je een inhoudsopgave in een document

instructies:

Stap 1

Een lange en ineffectieve manier is om "handmatig" een inhoudsopgave te maken. Wanneer u deze methode gebruikt, moet u de paginanummers voor elke sectie afzonderlijk rangschikken, eerst zoeken in de tekst. Als de gegevens veranderen (de tekst wordt aangevuld of ingekort), verschuiven de gegevens. Dit zal ertoe leiden dat de paginanummers in de inhoudsopgave moeten worden aangepast.

Stap 2

Om gebruikers te behoeden voor onnodige acties, boden de ontwikkelaars de mogelijkheid om een inhoudsopgave te maken met behulp van de editortools. Open of maak een tekstdocument. Klik op het tabblad "Links". Klik in het gedeelte "Inhoudsopgave" op de miniatuurknop "Inhoudsopgave" en selecteer het type inhoudsopgave dat bij u past in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3

Er wordt een "Inhoudsopgave"-element in het document gemaakt, dat in dit stadium geen gegevens zal bevatten. Om de benodigde informatie in de inhoudsopgave te laten verschijnen, selecteert u de namen van uw secties met behulp van de muiscursor of de toetsenbordtoetsen. Om niet-aaneengesloten lijnen te selecteren, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt tijdens het selecteren.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Home" en klik in het gedeelte "Stijlen" op de knop "Meer opties". De knop ziet eruit als een naar beneden wijzend pijlpictogram onder de lijn. Het bevindt zich aan de linkerkant en onder de stijlminiaturen. Selecteer de kopstijl in de vervolgkeuzelijst.

Stap 5

Ga naar de aangemaakte inhoudsopgave en plaats de muiscursor op de regel "Geen inhoudsopgave gevonden". Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde fragment en selecteer de opdracht "Veld bijwerken" in het vervolgkeuzemenu. Alle rijen waarop een kopstijl is toegepast, verschijnen in de inhoudsopgave.

Stap 6

Als u wijzigingen in de tekst heeft aangebracht en de pagina's zijn verplaatst, klikt u met de linkermuisknop op een willekeurige regel van de inhoudsopgave om dit element te selecteren, klikt u vervolgens met de rechtermuisknop ergens in de inhoudsopgave en selecteert u opnieuw de opdracht "Veld bijwerken". Er verschijnt een nieuw venster. Plaats een markering in het veld "Alleen paginanummers bijwerken" en klik op de knop OK.

Aanbevolen: