Hoe Schrijf Je Een Inhoudsopgave

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Inhoudsopgave
Hoe Schrijf Je Een Inhoudsopgave

Video: Hoe Schrijf Je Een Inhoudsopgave

Video: Hoe Schrijf Je Een Inhoudsopgave
Video: Automatische inhoudsopgave maken in Word 2019 2024, April
Anonim

De inhoudsopgave is een lijst met titels van secties en subsecties van het boek (scriptie, scriptie). Microsoft Word ondersteunt het automatisch maken van een inhoudsopgave, wat handig is voor latere bewerking.

Hoe schrijf je een inhoudsopgave
Hoe schrijf je een inhoudsopgave

Noodzakelijk

Microsoft Word

instructies:

Stap 1

Voer de tekst in waarvoor u een inhoudsopgave wilt maken. Gebruik pagina-einden om secties in te voegen, zodat elke sectie op een nieuw blad begint. Voer de titel van de sectie in het volgende formaat in: "Sectie 1. Titel …". Gebruik voor subsecties het volgende formulier: "1.1 subsectienaam". Dit zijn algemene aanbevelingen, bij het invoeren van de tekst moet je de richtlijnen voor het schrijven van een werk gebruiken, of de eisen van de uitgever.

Stap 2

Selecteer de sectietitels in volgorde, op de werkbalk of in het menu "Opmaak" - "Stijlen en opmaak", selecteer de stijl "Kop 1" voor hen. In de toekomst kunt u de opmaak van de titeltekst wijzigen, maar zorg ervoor dat de stijlnaam behouden blijft bij de gegeven tekst. Selecteer op dezelfde manier de titel van de subsectie en pas de stijl "Kop 2" erop toe. Markeer de koppen van andere niveaus in het document dienovereenkomstig om het invoegen van de inhoudsopgave voor te bereiden.

Stap 3

Begin met het toevoegen van inhoud wanneer u klaar bent met het opmaken van uw tekst. Plaats de cursor waar u de inhoudsopgave in het document wilt invoegen. Voer de opdracht "Invoegen" - "Link" - "Inhoudsopgave en indexen" uit, ga dan naar het tabblad "Inhoudsopgave", selecteer de instellingen (plaatsaanduiding, aantal kopniveaus, enzovoort). Klik op de OK-knop. Er wordt inhoud aan de tekst toegevoegd.

Stap 4

Als later, bij het bewerken van de tekst, de hoeveelheid tekst is gewijzigd en daarmee de paginanummering, klikt u met de rechtermuisknop op de inhoud. Selecteer de optie "Veld bijwerken" en selecteer in het geopende venster "Alleen paginanummers" - "OK". Als u wijzigingen hebt aangebracht in de structuur van het document, selecteert u bij het bijwerken "Alles bijwerken".

Stap 5

Plak de inhoudsopgave in Word 2007. Ga hiervoor naar het tabblad "Links". Klik in het linkerdeel van het venster op de knop "Inhoudsopgave". Selecteer het uiterlijk van de inhoudsopgave uit de sjabloon, om de instellingen te wijzigen, klik op de knop "Inhoudsopgave", stel de benodigde opties in en klik op "OK".

Aanbevolen: