Wat Is Het Blauwe Scherm Van De Dood?

Wat Is Het Blauwe Scherm Van De Dood?
Wat Is Het Blauwe Scherm Van De Dood?

Video: Wat Is Het Blauwe Scherm Van De Dood?

Video: Wat Is Het Blauwe Scherm Van De Dood?
Video: Wat gebeurt er met je als je dood gaat? 2024, April
Anonim

In sommige gevallen kan de werking van het Windows-besturingssysteem eindigen met het verschijnen in het monitorvenster van een blauw scherm met verschillende vermeldingen. Het verschijnen van een dergelijk scherm duidt op een ernstige storing van het systeem. De manier om het probleem op te lossen hangt af van het type fout dat door het systeem wordt gegenereerd.

Wat is het blauwe scherm van de dood?
Wat is het blauwe scherm van de dood?

Blue Screen of Death of BSOD (Blue Screen of Death) is een informatief venster van het Windows-systeem dat verschijnt in geval van fouten die verhinderen dat het systeem zijn werk voortzet. Dit venster bevat informatie over de specifieke bestanden en stuurprogramma's waarvan de werking tot de fout heeft geleid, evenals de codes van de fouten zelf. De foutcode is de basisinformatie van het blauwe scherm, het is het begrip dat zal helpen om het probleem in de toekomst op te lossen. Heel vaak eindigt het verschijnen van het blauwe scherm van de dood met een automatische herstart van het systeem, in welk geval het nogal moeilijk is om de fout te zien die tot de crash heeft geleid. Als het systeem is geconfigureerd om automatisch opnieuw op te starten, moet u het eerst uitschakelen om de informatie op het blauwe scherm te bekijken en het probleem op te lossen.

Om het probleem met het blauwe scherm op te lossen, moet u allereerst onthouden welke manipulaties met het systeem u recentelijk hebt uitgevoerd (programma's installeren, stuurprogramma's bijwerken, enz.). In de meeste gevallen zal het probleem worden opgelost door de acties die u hebt ondernomen ongedaan te maken. Niet-standaard computerhardware-instellingen kunnen ook een blauw scherm veroorzaken. Gebruik Apparaatbeheer om deze instellingen terug te zetten naar hun oorspronkelijke instellingen. Onjuiste BIOS-instellingen kunnen er ook voor zorgen dat het systeem niet goed werkt en een blauw scherm veroorzaakt. Om de fout via het BIOS op te lossen, zet u deze terug naar de standaardinstellingen.

Aanbevolen: