Een Afbeelding Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Herstellen
Een Afbeelding Herstellen

Video: Een Afbeelding Herstellen

Video: Een Afbeelding Herstellen
Video: Afbeelding herstellen Hoe een oorspronkelijke afbeelding herstellen 2024, Mei
Anonim

Ze restaureren vooral oude foto's die door ouderdom beschadigd zijn, dus retoucheren. Tijdens het proces worden de ontbrekende gebieden geverfd, scheuren en krassen verwijderd, geelheid en andere defecten verwijderd. Andere afbeeldingen kunnen volgens hetzelfde principe worden hersteld.

Een afbeelding herstellen
Een afbeelding herstellen

Noodzakelijk

  • - Photoshop of een andere grafische editor;
  • - een gescande afbeelding in hoge resolutie.

instructies:

Stap 1

Als de afbeelding vergeelde vlekken of gebieden met een andere ongewenste tint heeft, verwijdert u die geelheid. Ga naar "Afbeelding" (Afbeelding) - "Correctie" (Aanpassing) - "Verzadiging" (Verzadiging). Dit kan alleen met zwart-wit foto's.

Stap 2

Als de foto gescheurde hoeken heeft of op sommige plaatsen beschadigd is, gebruikt u het gereedschap Kloonstempel om de verloren gebieden te herstellen. Houd Alt ingedrukt, klik op het referentiegebied, laat dan alt="Afbeelding" los en schilder over het gebied waarover u wilt schilderen. Pas de textuur, grootte, dekking en druk van het penseel aan, afhankelijk van de situatie. Neem zo vaak mogelijk nieuwe monsters die zich in de buurt van het te corrigeren gebied bevinden.

Stap 3

Gebruik naast de kloonstempel ook het herstelpenseel en het patchgereedschap. Om het herstelpenseel toe te passen, houdt u Alt ingedrukt, klikt u op het referentiegebied, laat u alt="Afbeelding" los en veegt u over het ongewenste object. Om het gereedschap Patch toe te passen, strijkt u over het te corrigeren gebied zodat het opvalt en sleept u de selectie naar het dichtstbijzijnde referentiegebied.

Stap 4

Selecteer het monster en het gebied dat moet worden vervangen door vergelijkbare kleuren en texturen. Het kenmerk van de Healing brush en de Patch tool is dat ze het monster niet exact kopiëren, zoals de Clone stamp, maar aanpassen aan de omgeving. Daarom, als de twee gebieden contrasteren, ziet de rand er onnatuurlijk uit. Deze tools zijn goed voor kleine onvolkomenheden - krassen, vlekken, huidretouchering, enz.

Stap 5

Om een afbeelding met veel kleine krasjes en stippen te corrigeren, past u het filter Stof & Krassen toe. Ga hiervoor naar "Filter" (Philtre) - "Ruis" (Ruis) - "Stof en krassen" (stof en krassen). Zet het filter op lage waarden, anders wordt het beeld te wazig. Zonder een speciale behoefte is het beter om het zonder te doen.

Stap 6

Om de oude foto de bruinachtige tint te geven die typerend was voor oude foto's, maakt u een nieuwe laag. Vul het met een bruine kleur van een geschikte tint: "Bewerken" (Bewerken) - "Vullen" (Vullen). Kies een geschikte overvloeimodus ervoor in het deelvenster Lagen (bijvoorbeeld "Zacht licht" (Zacht licht) en voeg vervolgens de lagen samen.

Stap 7

Om de afbeelding diepte en contrast te geven, dupliceert u de laag en stelt u de overvloeimodus in op Zacht licht. Of gebruik de tool "Niveaus" (Niveaus) in de "Afbeelding" (Afbeelding) - "Correctie" (Aanpassing).

Stap 8

Voeg tot slot alle lagen samen en sla de afbeelding op.

Aanbevolen: