Hoe Het Systeemregister Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeemregister Te Herstellen
Hoe Het Systeemregister Te Herstellen

Video: Hoe Het Systeemregister Te Herstellen

Video: Hoe Het Systeemregister Te Herstellen
Video: Een netwerkstation loskoppelen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het register van het besturingssysteem is een database die absoluut alle instellingen opslaat. Elke wijziging in een van de geïnstalleerde applicaties wordt altijd weergegeven in de registerbestanden. Wijzigingen in systeeminstellingen worden ook weergegeven in het register. Als u het register zonder succes bewerkt, kunt u het gecoördineerde werk van het systeem en de toepassingen verstoren, in welk geval u het systeemregister moet herstellen.

Hoe het systeemregister te herstellen
Hoe het systeemregister te herstellen

Noodzakelijk

Windows XP-besturingssysteem, Regedit-software

instructies:

Stap 1

Waarom is er een systeemstoring of softwareconflict waardoor de registerbestanden onnauwkeurig worden gewijzigd? Er zijn bepaalde regels die de ontwikkelaars van het besturingssysteem adviseren te gebruiken, maar niet alle regels worden gevolgd door de gebruikers van het besturingssysteem. Dit is de enige reden waarom schendingen of storingen van het systeem optreden.

Stap 2

Om een plotselinge verstoring van het systeem, en dus foutieve wijzigingen aan de systeembestanden te voorkomen, is het noodzakelijk om een back-up van de registerbestanden te maken. De configuratie- en registerbestanden zijn te vinden in de mappen C: WindowsSystem32Config en C: Documents and SettingsUser (bestand Ntuser.dat). Na een back-up van deze bestanden of zelfs mappen, kunnen ze worden opgeslagen op alle verwisselbare media en in het geval van een systeemstoring, worden deze bestanden vervangen door hun kopieën.

Stap 3

Het maken van een reservekopie van het register kan worden gedaan met behulp van een speciaal programma "Gegevensback-up", dat wordt meegeleverd met het besturingssysteem Windows XP. Om dit hulpprogramma uit te voeren, klikt u op het menu "Start", selecteert u het item "Programma's", uit de lijst die wordt geopend, selecteert u de map "Accessoires" en vervolgens "Systeemwerkset". Er zullen verschillende hulpprogramma's in deze map zijn, selecteer "Back-up van gegevens". U kunt dit programma ook starten met de opdracht Uitvoeren: voer de opdracht ntbackup in en druk op de Enter-toets.

Stap 4

De essentie van de volgende manier om een back-up van registerbestanden te maken, is om de registerbestanden vooraf te kopiëren. Dit kan worden gedaan met behulp van een standaard register-editor. Klik op het menu Start, selecteer Uitvoeren. Voer in het geopende venster de opdracht regedit in en klik op de knop "OK".

Stap 5

Selecteer in het hoofdvenster van de register-editor de gewenste sectie door deze met de linkermuisknop te selecteren. Klik met de rechtermuisknop om het contextmenu te openen, selecteer in de lijst die wordt geopend het item "Exporteren" en geef het pad op naar de locatie waar de registerbestanden worden opgeslagen.

Aanbevolen: