Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen?
Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen?
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, Mei
Anonim

Als u de enige gebruiker van uw computer bent, of er is gewoon geen reden om voor alle andere gebruikers obstakels op te werpen voor het inloggen op de computer, dan verliest het vragen om een wachtwoord bij elke keer opstarten zijn betekenis. De volgorde van acties voor het uitschakelen van het standaardscherm voor wachtwoordprompt en gebruikersselectie wordt hieronder beschreven.

Hoe de wachtwoordprompt uit te schakelen?
Hoe de wachtwoordprompt uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Inloggen zonder om een wachtwoord te vragen en een gebruiker te selecteren, gebeurt automatisch en zonder aanvullende systeeminstellingen als er slechts één gebruikersaccount is geregistreerd zonder een wachtwoord op te geven. Daarom lijkt het oplossen van het probleem door alle accounts op één na te elimineren de eenvoudigste. U moet dit echter niet doen, aangezien sommige applicatieprogramma's en systeemcomponenten verborgen accounts voor hun werk "voor officieel gebruik" maken. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door het ASP. NET-framework dat door veel toepassingen wordt gebruikt, dus u moet een andere methode gebruiken waarvoor beheerdersrechten nodig zijn. Dat wil zeggen, de eerste stap zou moeten zijn om in te loggen met beheerdersrechten.

Stap 2

De tweede stap is het openen van het dialoogvenster "Programma uitvoeren". Om dit te doen in het hoofdmenu (op de "Start"-knop) moet u het item "Uitvoeren" selecteren of gewoon op de WIN + R-toetscombinatie drukken.

Stap 3

Typ of kopieer nu vanaf hier en plak (WIN + C en WIN + V) in het invoerveld de tekst "control userpasswords2" (zonder aanhalingstekens) en druk op de Enter-toets of de "OK"-knop. De opdracht die u hebt ingevoerd, werkt hetzelfde in Windows XP, Windows 7 en Windows Vista. Op Vista en Seven kun je ook het commando "netplwiz" gebruiken (zonder aanhalingstekens).

Stap 4

Dit hulpprogramma opent een venster met de titel "Gebruikersaccounts". In de lijst met gebruikers moet u degene selecteren die u nodig heeft en het vinkje weghalen naast het opschrift "Gebruikersnaam en wachtwoord vereisen" boven deze lijst. Klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 5

Het hulpprogramma heeft aanvullende informatie nodig door een venster met de titel "Automatisch inloggen" te openen. U moet uw wachtwoord invoeren en op de knop "OK" klikken. Als het gebruikersaccount dat u hebt geselecteerd echter geen wachtwoord heeft, laat u dit veld leeg om de automatische aanmelding te voltooien zonder om een wachtwoord te vragen.

Aanbevolen: