Hoe U Uw RAM Kunt Optimaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw RAM Kunt Optimaliseren
Hoe U Uw RAM Kunt Optimaliseren

Video: Hoe U Uw RAM Kunt Optimaliseren

Video: Hoe U Uw RAM Kunt Optimaliseren
Video: SEE Electrical - Instructie optimaliseren en opschonen typedatabase 2024, Mei
Anonim

Het aanpassen van de RAM-bedrijfsmodi is een zeer belangrijke fase in computeroptimalisatie. Het wordt aanbevolen dat u zich vertrouwd maakt met de mogelijke moeilijkheden en problemen voordat u doorgaat met wijzigingen in de parameters van de RAM-bewerking.

Hoe u uw RAM kunt optimaliseren
Hoe u uw RAM kunt optimaliseren

instructies:

Stap 1

Volg de standaardprocedure voor het controleren van de status van uw RAM. Gebruik hiervoor het hulpprogramma MemTest of een vergelijkbaar hulpprogramma. Hiermee kunt u een groot aantal herstart van de computer tijdens het RAM-configuratieproces voorkomen. Als u geen toegang tot internet heeft, opent u het Configuratiescherm en selecteert u het menu "Systeem en beveiliging". Open nu het menu "Administrative Tools" en open het item "Check Windows Memory". Selecteer de optie "Opnieuw opstarten en controleren".

Stap 2

Open na het voltooien van dit proces het BIOS-menu. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op en houdt u de Delete-toets ingedrukt. Zoek het menu Geavanceerde instellingen of Geavanceerde systeemconfiguratie. Als deze menu's ontbreken, drukt u op Ctrl en F1 en zoekt u opnieuw.

Stap 3

Zoek het menu dat verantwoordelijk is voor de parameters van de CPU- en RAM-kaarten. Zoek de vier punten waartegenover de vertragingswaarden (timings) zich bevinden. Verander in 0,5 indicatief voor het laatste punt. Zorg ervoor dat u de parameter DRAM-spanning zoekt en verhoog de spanning die aan de RAM-kaarten wordt geleverd met 0,1-0,2 Hz.

Stap 4

Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op. Om dit te doen, drukt u eenvoudig op de F10-toets. Controleer nu de werking van de RAM-sticks met behulp van het MemTest-programma of het standaard Windows-hulpprogramma. Als het systeem geen fouten heeft gedetecteerd, ga dan opnieuw naar het BIOS-menu en verlaag de waarde van het volgende (derde) item.

Stap 5

Voer deze cycli uit totdat de RAM-checker fouten detecteert. Zorg ervoor dat u regelmatig de spanning naar de geheugenkaarten verhoogt. Verhoog de frequentie van de RAM-bus nadat u de timings tot de minimumwaarden hebt teruggebracht. Het wordt aanbevolen om de latentiewaarden voorlopig met 0,5-1 te verhogen om de RAM-balken niet te bederven.

Aanbevolen: