Het Moederbord Plaatsen

Inhoudsopgave:

Het Moederbord Plaatsen
Het Moederbord Plaatsen

Video: Het Moederbord Plaatsen

Video: Het Moederbord Plaatsen
Video: case openen en moederbord plaatsen 2024, April
Anonim

Een van de belangrijkste onderdelen van een personal computer is het moederbord. Het moeilijkste om te vervangen is deze specifieke apparatuur, omdat de meeste apparaten waaruit een pc bestaat, erop zijn aangesloten.

Het moederbord plaatsen
Het moederbord plaatsen

Noodzakelijk

  • - set schroevendraaiers;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Verwijder eerst het oude moederbord uit de behuizing. Koppel de systeemeenheid los van de wisselstroom. Dit houdt u veilig bij het ontleden van interne elementen. Verwijder het deksel van de behuizing door een paar schroeven aan de achterkant los te draaien.

Stap 2

Koppel alle externe apparaten en kabels los die op het moederbord van de computer zijn aangesloten. Koppel de interne elementen los: videokaart, RAM-kaarten, voedingsdraden.

Stap 3

Verwijder voorzichtig het CPU-koellichaam. Trek de CPU uit de socket. Beschadig de aderen van het apparaat niet. Maak de achterkant los waarop de koelradiator was bevestigd.

Stap 4

Verwijder de schroeven waarmee het moederbord aan de behuizing van de systeemeenheid is bevestigd. Verwijder de voeding. Het verstoort meestal de normale verwijdering van het moederbord.

Stap 5

Bevestig de warmteafleider op het nieuwe moederbord. U kunt deze procedure het beste voltooien voordat u de hardware in de systeemeenheid installeert. Plaats het moederbord in het chassis. Schroef de apparatuur nooit vast zonder speciale spindels. Ze hadden in de sleuven moeten blijven na het verwijderen van de oude kaart.

Stap 6

Houd er rekening mee dat het rechtstreeks aansluiten van hardware op de behuizing kortsluiting veroorzaakt en het moederbord beschadigt. Schroef het bord op de spindels.

Stap 7

Installeer alle interne onderdelen op het nieuwe moederbord. Zorg ervoor dat u het thermische vet op de CPU vervangt. Verwijder eerst de restanten van de oude pasta van het CPU-oppervlak. Vergeet niet om de radiator schoon te maken voordat u deze installeert.

Stap 8

Installeer en beveilig de voeding. Sluit de kabels aan op het moederbord. Vervang de benodigde ventilatoren van de oude apparatuur. Sluit externe apparaten aan op de gewenste poorten. Sluit de behuizing en zet de computer aan. Controleer de functionaliteit van het nieuwe moederbord.

Aanbevolen: