Hoe Maak Je Regen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Regen In Photoshop
Hoe Maak Je Regen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Regen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Regen In Photoshop
Video: Hoe maak je regen in Photoshop? 2024, Mei
Anonim

Filters zijn een integraal onderdeel van Adobe Photoshop. Met behulp van filters voert u complexe beeldverwerking uit met slechts enkele muisklikken. Dankzij filters hoef je niet na te denken over hoe je het laat regenen in Photoshop, een afbeelding verscherpt of lichteffecten toepast.

Hoe maak je regen in Photoshop
Hoe maak je regen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open een bestand met een tekening of foto. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + O, of selecteer de menu-items "Bestand", "Openen". In het dialoogvenster dat verschijnt, opent u de map waarin het bestand zich bevindt, selecteert u het en klikt u op de knop "Openen".

Stap 2

Maak een nieuwe laag. Om dit te doen, drukt u op de toetsen Shift + Ctrl + N of selecteert u "Laag", "Nieuw", "Laag …" in het menu. Selecteer in het dialoogvenster "Nieuwe laag" dat verschijnt de waarde "Geen" in de lijst "Kleur" en de waarde "Normaal" in de lijst "Modus". Klik op de knop "OK".

Stap 3

Vul de laag met zwart. Zet hiervoor de voorgrondkleur op zwart. Selecteer vervolgens de "Paint Bucket Tool" in de werkbalk en klik ergens op de afbeelding. U kunt de voorgrondkleur instellen door op de corresponderende rechthoek op de werkbalk te klikken.

Stap 4

Voeg ruis toe aan de afbeelding. Selecteer de items "Filter", "Ruis", "Ruis toevoegen …" in het menu. Vink in het dialoogvenster "Ruis toevoegen" dat verschijnt het vakje "Monochromatisch" aan, vink in de groep "Distributie" het keuzerondje "Gaussian" aan en voer in het veld "Bedrag" de waarde 400 in. Klik op "OK" knop.

Stap 5

Pas bewegingsonscherpte toe op de afbeelding. Klik op de menu-items "Filter", "Vervagen", "Bewegingsvervaging …". Voer in het dialoogvenster Bewegingsonscherpte 30 in het veld Afstand in en voer in het veld Hoek de waarde in voor de hoek waaronder het zou moeten regenen. Om deze waarde gemakkelijker in te voeren, kunt u het besturingselement in de vorm van een cirkel naast het veld gebruiken. Vink het vakje "Voorbeeld" aan voor visuele controle van het effect.

Stap 6

Wijzig de modus van de huidige laag in "Scherm". Schakel over naar het tabblad "Lagen" in het rechterdeelvenster. Selecteer "Scherm" in de vervolgkeuzelijst.

Stap 7

Pas de beeldniveaus aan. Open het dialoogvenster "Niveaus". Dit kan worden gedaan door op de Ctrl + L-toetsen te drukken, of door de menu-items "Afbeelding", "Aanpassingen", "Niveaus …" te selecteren. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Kanaal" van het dialoogvenster "RGB". Vink het vakje "Voorbeeld" aan. Voer in de vakken onder het diagram Invoerniveaus uw voorkeurswaarden in. Het is handig om de waarden in de aangegeven velden te wijzigen door de schuifregelaars onder het diagram te verplaatsen. Verplaats de schuifregelaars naar rechts en bekijk de afbeelding in het bewerkingsvenster. Stel de schuifregelaars zo in dat het regeneffect er realistisch genoeg uitziet. Klik op de knop "OK".

Stap 8

Sla de bewerkte afbeelding op. Selecteer "Bestand" in het menu en vervolgens "Opslaan als …". Of druk op Shift + Ctrl + S. Geef in het dialoogvenster de nieuwe naam, indeling en pad op om het bestand op te slaan. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: