Hoe De Duidelijkheid Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Duidelijkheid Te Verbeteren?
Hoe De Duidelijkheid Te Verbeteren?

Video: Hoe De Duidelijkheid Te Verbeteren?

Video: Hoe De Duidelijkheid Te Verbeteren?
Video: Je Relatie Verbeteren: 3 Simpele Tips Om Je Relatie Snel Beter Te Maken 2024, Mei
Anonim

In zowel amateur- als professionele fotografie zijn er goede en slechte opnamen. Een van de meest voorkomende defecten in veel afbeeldingen is vervaging van verschillende delen van de afbeelding. Vervaging kan optreden door de snelle beweging van objecten in het kader, onvoldoende scherpte of zelfs banaal trillen van de handen van de fotograaf. Gelukkig zijn dergelijke defecten geen probleem meer, aangezien iedereen de helderheid van digitale foto's kan verbeteren met moderne grafische editors.

Hoe de duidelijkheid te verbeteren
Hoe de duidelijkheid te verbeteren

Noodzakelijk

Universele grafische editor GIMP

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in de GIMP-editor. Druk hiervoor op de sneltoets Ctrl + O. U kunt ook het item "Bestand" in het hoofdmenu selecteren en vervolgens het vervolgkeuzemenu "Open …". Geef in het dialoogvenster "Afbeelding openen" dat verschijnt de locatie van uw foto of afbeelding op. Selecteer hiervoor in de lijst "Locaties" het apparaat waarop de afbeelding zich bevindt en in de lijst met de bestandsstructuur - de map waarin deze is opgeslagen. Dubbelklik op het afbeeldingsbestand of selecteer het en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Activeer het beeldverscherpingsfilter. Selecteer de menu-items "Filters", "Verbeteren", "Verscherpen …". Het dialoogvenster "Verscherpen" wordt geopend.

Stap 3

Verbeter de helderheid van het beeld. Stel in het dialoogvenster "Verscherpen" filterbeheer het veld "Scherpte" in op een acceptabele waarde. Experimenteer met deze waarde. Voor een snellere en gemakkelijkere wijziging van de veldwaarde, gebruikt u de schuifregelaar en de "Spin Box"-bediening die zich in de buurt bevindt. Vink het vakje "Bekijken" aan om de wijzigingen die door het filter zijn aangebracht te bekijken. Om de hele afbeelding met een filter met de geselecteerde parameters te verwerken, klikt u op de knop "OK" in het dialoogvenster.

Stap 4

Sla de gewijzigde afbeelding op. Selecteer de menu-items "Bestand" en "Opslaan als …" of druk op de toetsen Shift + Ctrl + S. Geef een nieuwe bestandsnaam op en, indien nodig, een nieuw opslagpad. In het dialoogvenster voor het opslaan van bestanden kunt u ook het formaat opgeven waarin de afbeelding wordt opgeslagen. Klik op de knop "Opslaan" om de gegevens naar schijf te schrijven.

Aanbevolen: