Welk Systeem Te Installeren Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Welk Systeem Te Installeren Op Een Laptop
Welk Systeem Te Installeren Op Een Laptop

Video: Welk Systeem Te Installeren Op Een Laptop

Video: Welk Systeem Te Installeren Op Een Laptop
Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een nieuwe laptop, waar vooraf een besturingssysteem voor is geïnstalleerd, is iemand tevreden en geniet van het "opvullen", en geeft iemand iets anders. Het hangt allemaal af van de doelen die de gebruiker nastreeft.

Welk systeem te installeren op een laptop
Welk systeem te installeren op een laptop

Noodzakelijk

Laptop, software

instructies:

Stap 1

Geef de voorkeur aan de klassiekers. In de besturingssysteemmarkt is er keuze voor een ander contingent gebruikers. Als u een gewone gebruiker bent die voor gewone doeleinden op een laptop moet werken, of het nu gaat om entertainment, werken met kantoorprogramma's of iets anders, dan is het Windows-besturingssysteem de beste keuze voor u. Ik moet zeggen dat ook hier niet alles zo eenvoudig is. Er zijn genoeg Windows-besturingssystemen om uit te kiezen. Praten over een versie als Windows XP zou 10 jaar geleden relevant zijn geweest, maar nu is het niet langer populair, en Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat het de ondersteuning stopt en deze versie bijwerkt. Onlangs zijn de meest populaire versies van Windows Vista en 7.

Stap 2

Windows Vista komt op zijn beurt in verschillende smaken. Helaas heeft elk van hen zijn eigen nadelen. Een daarvan, Vista Starter, is bedoeld voor beginnende gebruikers en is geschikt om kennis te maken met de Vista-lijn. Het nadeel is dat je tijdens het werken niet meer dan drie applicaties kunt openen. De andere, Vista Basic, heeft geen ondersteuning voor het bestandssysteem. Vista Home Premium mist interfacetransparantie. Gebruikers van Vista Business zullen teleurgesteld zijn over het gebrek aan multimediamogelijkheden, net als degenen die voor Vista Enterprise kiezen. De krachtigste en meest uitgebreide versie tot nu toe is Vista Ultimate.

Stap 3

Alle tekortkomingen die om verschillende redenen in het besturingssysteem Windows Vista zijn gemaakt, zijn in aanmerking genomen en gecorrigeerd in de meest populaire versie van vandaag - Windows 7. Net als in het verleden heeft Windows XP zichzelf bewezen als een betrouwbaar en foutloos systeem, dus ook Windows 7 is zo, en zelfs beter.

Stap 4

Selecteer het "appel"-systeem. Voor fans van Apple is ook een zeer betrouwbaar en competitief besturingssysteem geschikt voor Mac OS X. Het is goed omdat het zeer goed bestand is tegen allerlei soorten hackeraanvallen en destructieve virussen. En natuurlijk, als je kiest bij het kopen van een MacBook, dan hoef je natuurlijk niet te twijfelen welk besturingssysteem je moet kiezen.

Stap 5

Installeer iets serieuzers. In het geval dat je een computergenie of een programmeur bent en je een laptop niet voor gewone gebruikersdoeleinden nodig hebt, maar bijvoorbeeld voor werk, dan moet je keuze zeker vallen op een besturingssysteem genaamd Linux. De interface is erg handig en er zullen geen problemen zijn met applicaties voor dit systeem: er zijn er veel op het netwerk.

Aanbevolen: