Waarom "vertraagt" De Computer

Inhoudsopgave:

Waarom "vertraagt" De Computer
Waarom "vertraagt" De Computer

Video: Waarom "vertraagt" De Computer

Video: Waarom
Video: Why Computer Slow Down Over Time | 10 Reasons + Fix 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel redenen waarom de computer kan "vertragen". Maar de belangrijkste zijn: slechte configuratie van de computer, te hoge temperatuur, virale activiteit, "vuilnis" in het besturingssysteem.

Waarom
Waarom

Moderne gebruikers worden vaak geconfronteerd met situaties waarin een pc langzaam begint te werken. De redenen voor deze "aandoening" kunnen verschillend zijn.

Oude of zwakke computerconfiguratie

Dit probleem zal worden geconfronteerd met gebruikers die, om welke reden dan ook, een fysiek of moreel verouderde configuratie gebruiken. Dit probleem kan worden opgelost door een gedeeltelijke of volledige upgrade, op voorwaarde dat een pc wordt gebruikt. Bij gebruik van een laptop of netbook is alleen een volledige upgrade mogelijk.

Oververhitting van de computer

Elke computer heeft een koelsysteem, waarvan het grootste deel werkt volgens het principe van het aanzuigen van gekoelde lucht en het uitblazen van verwarmde lucht. Bij het aanzuigen van de gekoelde lucht worden stof, dierenhaar etc. aangezogen. Dit alles moet worden verwijderd.

Neem een schroevendraaier, een schone borstel (bij voorkeur een eekhoorn) en een stofzuiger. Schakel de computer uit en koppel alle draden los. Open de zijklep vanaf de ventilatorzijde. Beperk de stofzuiger tot een minimum en verwijder allerlei opzetstukken. Zet de stofzuiger aan en breng de zuigslang voorzichtig omhoog (raak de onderdelen nooit aan), veeg het stof weg met een borstel. Als u klaar bent met schoonmaken, schroeft u de zijklep weer vast en sluit u de computer opnieuw aan. Het wordt aanbevolen om deze procedure eens per kwartaal uit te voeren, en vaker als u langharige huisdieren in huis heeft.

Hoge virale activiteit

Veel soorten malware kunnen uw netwerk of uw computer als geheel vertragen. Om deze reden te elimineren, werkt u de antivirussoftware bij en installeert u de nieuwste versie als deze ontbreekt. Voer een volledige controle en desinfectie van het besturingssysteem en de gegevens uit.

Verstopt besturingssysteem of zijn register

Een groot aantal geïnstalleerde programma's, vooral programma's die automatisch op de achtergrond starten en draaien, kunnen geheugenoverloop veroorzaken, waardoor de computer langzamer wordt. Om dit probleem op te lossen, verwijdert u onnodige software, maar pas op dat u niet per ongeluk de software verwijdert die u nodig hebt.

Na het verwijderen laten veel programma's sporen achter in het systeemregister, wat ook voor vertragingen zorgt. Gebruik een registerreiniger om dit probleem op te lossen. Er zijn veel van dergelijke programma's en u kunt ze gemakkelijk vinden.

Aanbevolen: