Waarom Vertraagt het Systeem?

Waarom Vertraagt het Systeem?
Waarom Vertraagt het Systeem?

Video: Waarom Vertraagt het Systeem?

Video: Waarom Vertraagt het Systeem?
Video: Omaha System uitgelegd met animatievideo 2024, Mei
Anonim

Velen hebben gemerkt dat het een paar maanden na installatie van het besturingssysteem veel langzamer begint te werken. Dit is te wijten aan verschillende redenen die tijdig moeten worden geëlimineerd.

Waarom vertraagt het systeem?
Waarom vertraagt het systeem?

Een van de meest voorkomende redenen voor een traag besturingssysteem is de lancering van een groot aantal achtergrondtoepassingen. Ondanks het feit dat de meeste gebruikers 2-3 programma's tegelijkertijd gebruiken, werken veel hulpprogramma's in de automatische modus. De meeste programma's sluiten tijdens de installatie hun bestanden in het opstartmenu in. Daarom worden ze elke keer dat u uw computer aanzet automatisch gestart.

De tweede populaire reden is het gebrek aan vrije ruimte op de systeempartitie van de harde schijf. Gewoonlijk wordt een bepaalde hoeveelheid vrije ruimte toegewezen voor het virtuele geheugen van de computer. Dit is een van de soorten tijdelijk geheugen. En de aanwezigheid ervan is uiterst noodzakelijk voor de stabiele werking van het besturingssysteem.

De aanwezigheid van een groot aantal virussen is een vrij algemeen probleem. Veel gebruikers houden de status van het besturingssysteem niet goed in de gaten. Dit resulteert in het verschijnen van schadelijke software in de systeembestanden. Ondanks het feit dat veel virussen geen duidelijke bedreiging vormen voor het systeem zelf, kunnen ze de prestaties ervan aanzienlijk verminderen.

Niet het meest voorkomende, maar vrij veel voorkomende probleem is het verwaarlozen van het defragmenteren van de harde schijf. Na het verwijderen van bestanden van de harde schijf blijven er lege clusters over. Meestal zijn ze verspreid over het gehele oppervlak van de schijfplaten. Dit leidt ertoe dat elk nieuw bestand in delen in verschillende delen van de schijf wordt geschreven. Deze situatie maakt het erg moeilijk om dergelijke bestanden te lezen, wat leidt tot een vertraging van het besturingssysteem.

Voer schijfdefragmentatie, registeropruiming en virusscan van uw computer tijdig uit. Dit zal u helpen de prestaties van uw besturingssysteem te behouden zonder het opnieuw te hoeven installeren.

Aanbevolen: