Waarom Video Vertraagt op Internet En Hoe Dit Te Verhelpen

Waarom Video Vertraagt op Internet En Hoe Dit Te Verhelpen
Waarom Video Vertraagt op Internet En Hoe Dit Te Verhelpen

Video: Waarom Video Vertraagt op Internet En Hoe Dit Te Verhelpen

Video: Waarom Video Vertraagt op Internet En Hoe Dit Te Verhelpen
Video: How to Fix YouTube Video Buffering Problem Solved 2024, Mei
Anonim

Het kijken naar programma's en films op tv is al lang op de achtergrond geraakt. Schoolgaande kinderen, tieners, moderne jongeren kijken liever naar video's op internet. Natuurlijk is het online kijken van films veel handiger, je kunt een video kiezen die je leuk vindt en deze op een geschikt moment bekijken. Maar het bekijken gaat niet altijd zoals het zou moeten, de video kan vertragen of niet volledig laden. Na een paar minuten wachten beginnen zelfs zeer nuchtere mensen ontevredenheid of woede te uiten. Waarom vertraagt video op internet en hoe ermee om te gaan?

Waarom video vertraagt op internet en hoe dit te verhelpen
Waarom video vertraagt op internet en hoe dit te verhelpen

Om een video af te spelen, moet een computer veel van zijn bronnen gebruiken, en als tegelijkertijd sommige programma's worden gedownload of gedownload, werkt de pc gewoon aan de limiet van zijn mogelijkheden. Om met de situatie om te gaan, moet u alle onnodige programma's uitschakelen, de games afsluiten en controleren of er programma's op de achtergrond worden uitgevoerd. Meestal bevinden verborgen pictogrammen zich in de rechterbenedenhoek van het scherm, in het zogenaamde systeemvak.

In de instellingen van de flash player is er zo'n parameter: "hardwareversnelling inschakelen", deze functie helpt om de video sneller en soepeler af te spelen. De drivers voor de videokaart moeten aanwezig zijn.

Het komt vaak voor dat de video vertraagt of niet laadt vanwege de slechte kwaliteit van de internetverbinding; bij een snelheid die niet de 2 M / bit per seconde bereikt, kun je de video hoogstwaarschijnlijk niet in goede kwaliteit bekijken. U kunt de snelheid van uw internetverbinding achterhalen met een programma genaamd Speedtest. De bron is heel eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden om te gebruiken. Als de snelheid van de internetverbinding veel langzamer is dan de provider beloofde, zijn er verschillende oplossingen:

- verander het tarief naar een meer geschikt tarief;

- bekijk video met een lagere resolutie;

- zet de download en ga een half uur weg van de computer zodat de video volledig is geladen.

Browsers moeten van tijd tot tijd worden schoongemaakt, hiervoor zijn er veel verschillende hulpprogramma's, waaronder CCleaner, waarvan een proefversie gratis kan worden gedownload op de website van de ontwikkelaar. Als alternatief kunt u de video in een andere browser openen en zien hoe snel deze wordt geladen.

Als alle voorgestelde maatregelen niet helpen, dan zul je radicaal moeten handelen en het besturingssysteem opnieuw moeten installeren, in sommige gevallen is dit de enige uitweg.

Aanbevolen: