Hoe Maak Je Een Transparant Logo?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Transparant Logo?
Hoe Maak Je Een Transparant Logo?

Video: Hoe Maak Je Een Transparant Logo?

Video: Hoe Maak Je Een Transparant Logo?
Video: Hoe maak je een logo transparant met Lunapic? 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van een logo is het zeer wenselijk om de achtergrond transparant te kunnen maken - in dit geval past het meer organisch in elk ontwerp, of het nu een webpagina is, een document in Word-formaat, een flash- of videoclip, enz. Bovendien kan het doorschijnende logo als watermerk op afbeeldingen en foto's worden geplaatst. De meest gebruikte tool voor dit soort grafisch werk is Adobe Photoshop.

Hoe maak je een transparant logo?
Hoe maak je een transparant logo?

instructies:

Stap 1

Start een grafische editor en download of maak het logo zelf helemaal opnieuw - dit deel van het werk hangt volledig af van uw artistieke voorkeuren en initiële gegevens (naam van het bedrijf, clan of organisatie, symbolen die op het logo moeten worden geplaatst, enz.).

Stap 2

Plaats alle lagen van het psd-document in één map - in dit geval is het niet nodig om de transparantie van elke laag afzonderlijk aan te passen, maar u kunt dit voor de hele map als geheel doen. Om dit te doen, klikt u rechtsonder in het lagenpaneel op het pictogram, wanneer u de muisaanwijzer eroverheen beweegt, verschijnt het opschrift "Een nieuwe groep maken" en selecteert u vervolgens de lagen en sleept u ze naar de gemaakte map. Als de achtergrondlaag ook in het document bestaat, hoeft u deze niet te verplaatsen - laat deze buiten de map.

Stap 3

Schakel de zichtbaarheid van de achtergrondlaag uit door op het oogpictogram aan de linkerrand van de lijn met betrekking tot deze laag te klikken. Eigenlijk kan het bewerken hier worden voltooid als het logo zelf ondoorzichtig moet zijn en alleen de achtergrond transparant moet zijn - sla in dit geval de volgende stap over.

Stap 4

Selecteer de gemaakte map (klik erop met de muiscursor), als u het logo gedeeltelijk transparant wilt maken. Open vervolgens de vervolgkeuzelijst naast het label "Dekking" en gebruik de schuifregelaar om de meest geschikte mate van transparantie voor het logo te selecteren.

Stap 5

Snijd de extra ruimte rond het logo weg om het later gemakkelijker te kunnen hergebruiken. Vouw de sectie "Afbeelding" in het menu van de grafische editor uit en selecteer de opdracht "Trimmen". Vink in het venster dat hierdoor wordt geopend het vakje voor "transparante pixels" aan en klik op de knop "OK". De editor zal zichzelf aanpassen aan de breedte en hoogte van uw logo.

Stap 6

Sla het gemaakte logo op in native Adobe Photoshop-indeling. U heeft dit bestand nodig als u wijzigingen wilt aanbrengen. Het dialoogvenster voor opslaan wordt geopend door op de sneltoets ctrl + s te drukken.

Stap 7

Maak een geoptimaliseerd logobestand dat u in de gewenste documenten kunt plaatsen. Om dit te doen, drukt u op de toetscombinatie alt="Image" + shift + ctrl + s en het venster voor beeldoptimalisatie wordt geopend. Het is zo ontworpen dat u de mogelijkheid hebt om het meest geschikte grafische formaat te kiezen en dergelijke beeldinstellingen ervoor te selecteren, die de optimale verhouding tussen kwaliteit en gewicht van het gemaakte bestand geven. De tweede van de bovenste vervolgkeuzelijst bevat mogelijke bestandstypen - selecteer daarin.

Stap 8

Specificeer de locatie op uw computer en de naam van het logobestand en klik vervolgens nogmaals op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: