De Achtergrond Van Een Foto Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Achtergrond Van Een Foto Wijzigen
De Achtergrond Van Een Foto Wijzigen

Video: De Achtergrond Van Een Foto Wijzigen

Video: De Achtergrond Van Een Foto Wijzigen
Video: Zelf de achtergrond van jouw foto verwijderen of aanpassen 2024, Mei
Anonim

Je hebt vast niet alleen op internet, maar ook in modieuze glossy magazines zulke foto's gezien waarin een object of persoon wordt afgebeeld tegen de achtergrond van een wolkenkrabber, een woestijn of volledig nieuwerwetse computergraphics. In feite is dit niet moeilijk als je weet hoe je het programma Photoshop correct moet gebruiken. Laten we stap voor stap bekijken wat u moet doen om de achtergrond van een foto te wijzigen.

De achtergrond van een foto wijzigen
De achtergrond van een foto wijzigen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto waarin u de achtergrond wilt wijzigen en open vervolgens een andere foto waarvan u de nieuwe achtergrond wilt maken.

Stap 2

Begin met het uitsnijden van de persoon of het object van belang in de eerste foto. De Lasso Tool helpt je hierbij, waarmee de contouren van iemands silhouet netjes worden omlijnd. Voor een nauwkeurigere selectie langs de contour kunt u het gereedschap Magnetische lasso gebruiken. Wanneer u klaar bent met het selecteren van de tekening, sluit u het pad en krijgt u een volledige selectie. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Laag via kopiëren. Dit commando kopieert het geselecteerde silhouet naar een nieuwe laag, waarna je los van de achtergrond met de afbeelding kunt werken.

Stap 3

Open een tekening met een nieuwe achtergrond en sleep het silhouet erop vanuit een aparte laag met het gereedschap Verplaatsen.

Het formaat van de foto is mogelijk niet afgestemd op de verhoudingen en afmetingen van de objecten op de achtergrond. Hier wordt u geholpen door de tool Bewerken> Vrije transformatie, waarmee u de grootte van elke afbeelding en de vorm ervan vrij kunt bewerken. Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u het formaat wijzigt - dit zal de foto verkleinen of vergroten, omdraaien of draaien zonder de juiste verhoudingen te verbreken.

Stap 4

Selecteer de sectie "Vervagen" (Vervagen Tool) op de werkbalk en met een dunne zachte penseelstreek het resulterende silhouet op de nieuwe achtergrond om oneffenheden en ruwe selectie-elementen glad te strijken.

Stap 5

Tijdens het bewerkingsproces kun je moeite hebben met een te groot verschil in helderheid en kleurbereik tussen de achtergrond en de originele foto. Selecteer in dit geval de laag met het uitgesneden silhouet van de foto en begin deze aan te passen aan het kleurenschema van de achtergrondafbeelding met behulp van de secties Niveaus, Kleurbalans en Helderheid / Contrast. Ook kan de voltooide foto nog mooier worden als u verschillende overvloeimodi probeert te gebruiken voor de lagen met de foto en de achtergrond - bijvoorbeeld Overlay of Soft Light.

Aanbevolen: