Hoe Start Ik Cryptographic Services Op Mijn Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Start Ik Cryptographic Services Op Mijn Computer?
Hoe Start Ik Cryptographic Services Op Mijn Computer?

Video: Hoe Start Ik Cryptographic Services Op Mijn Computer?

Video: Hoe Start Ik Cryptographic Services Op Mijn Computer?
Video: Windows 10 : How to Start or Stop Cryptographic services 2024, Mei
Anonim

Voor sommige gebruikers van pc's kan tijdens de installatie van verschillende software een bericht verschijnen dat cryptografische services ontbreken.

Hoe start ik Cryptographic Services op mijn computer?
Hoe start ik Cryptographic Services op mijn computer?

cryptografische diensten

Dankzij speciale cryptografiediensten hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken dat bij interactie met bepaalde gegevens op afstand zijn vertrouwelijke informatie bekend wordt bij derden. Het zijn deze diensten die vertrouwelijke gebruikersgegevens beschermen tegen inzage en wijziging door indringers. Natuurlijk zien gebruikers cryptografie niet als zodanig bij het werken met een personal computer en netwerken.

Het werkingsprincipe is als volgt: de ene persoon verzendt bijvoorbeeld informatie naar de andere via internet. Informatie wordt automatisch versleuteld met behulp van een bepaald cryptografisch algoritme, en wanneer een andere gebruiker voor wie deze gegevens bedoeld zijn deze ontvangt, wordt het automatisch ontsleuteld. Microsoft Windows-besturingssystemen gebruiken het. NET Framework als een cryptografische service en het werkt altijd, ongeacht de gebruiker.

Serviceproblemen en oplossingen

Opgemerkt moet worden dat bij het werken met een pc er gevallen kunnen zijn waarin de cryptografische service faalt en niet meer werkt of volledig van de pc wordt verwijderd. Het is natuurlijk best problematisch om dit meteen te merken, maar als er niets verandert, kan de veiligheid en privacy van gebruikersgegevens eronder lijden.

In principe hebben eigenaren van Microsoft Windows XP-besturingssystemen te maken met een soortgelijk probleem. In moderne versies zijn fouten geëlimineerd en gecorrigeerd en daarnaast wordt de software regelmatig gecontroleerd op updates en automatisch geïnstalleerd (mits een dergelijke functie niet door de gebruiker zelf is uitgeschakeld).

Dit soort fouten kunnen in principe worden opgemerkt bij het installeren van deze of gene software (meestal tijdens de installatie van browsers). Om de beschikbaarheid van een dergelijke service op uw eigen pc te controleren, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan, het item "Administrative Tools" zoeken en "Services" selecteren. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Cryptografische services" en selecteer vervolgens "Algemeen".

Het veld "Uitvoerbaar" moet een specifieke waarde hebben, maar als het leeg is, moet u de cryptografische services handmatig downloaden en installeren. Om het huidige probleem op te lossen, moet u de nieuwste versie van. NET Framework downloaden en installeren, waarmee de service op de pc van de gebruiker wordt hersteld.

Aanbevolen: