Een Afdrukbare Versie Maken

Inhoudsopgave:

Een Afdrukbare Versie Maken
Een Afdrukbare Versie Maken

Video: Een Afdrukbare Versie Maken

Video: Een Afdrukbare Versie Maken
Video: Een database maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Sommige bezoekers van verschillende internetportalen lezen de informatie door deze eerst op een printer af te drukken. Voor deze doeleinden wordt op sites en fora een zogenaamde "printversie" gemaakt.

Een afdrukbare versie maken
Een afdrukbare versie maken

Noodzakelijk

Webmaster vaardigheden

instructies:

Stap 1

Maak een document dat basispagina-informatie bevat, zoals artikeltekst met een titel, routebeschrijving, basisopmerkingen, enzovoort. Het belangrijkste is dat de printversie geen banners, grote afbeeldingen en andere soortgelijke elementen bevat.

Stap 2

Verdeel de blokken van de pagina zodat de tekst op een A4-blad past. Bespaar ruimte door niet-tekstafbeeldingen van de pagina uit te sluiten. Als de pagina niet helemaal op het A4-vel past, past u de transfer aan.

Stap 3

Als bij het overzetten ongeveer de helft van de tweede (derde, eventueel de laatste) pagina vrij is, voeg dan foto's en andere verwijderde gegevens toe aan de gedrukte versie, maar zorg ervoor dat ze een betekenis hebben voor de lezers. Houd ook rekening met de eigenaardigheden van monitoren met verschillende resoluties, houd er rekening mee dat gebruikers met monitoren met een lage resolutie hoogstwaarschijnlijk gedrukte versies van sites nodig hebben.

Stap 4

Gebruik klassen en ID's om extra gegevens van de pagina te verbergen. Voor items die niet bedoeld zijn om te worden weergegeven in een afdrukbare versie, wijst u een nieuw gemaakte klasse toe, zoals noprint. Als u het verbod op het afdrukken van afbeeldingen van banners wilt specificeren, gebruikt u het masker. Voeg in je CSS het volgende toe: img [src * = "/ ban /"] {display: none! Belangrijk; }

Stap 5

Specificeer: Dit wordt gedaan als u wilt dat print.css alleen tijdens de printrun wordt verwerkt. Vergeet niet een link toe te voegen voor de printversie.

Stap 6

Gebruik het volgende sjabloon om een printlink voor uw webpagina te plaatsen: Print deze pagina.

Aanbevolen: