Hoe De Videoresolutie Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Videoresolutie Te Achterhalen?
Hoe De Videoresolutie Te Achterhalen?

Video: Hoe De Videoresolutie Te Achterhalen?

Video: Hoe De Videoresolutie Te Achterhalen?
Video: Hoe is de maan ontstaan? | DE MAAN 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een bestand converteert, moet u de uiteindelijke resolutie opgeven, wat het handigst is om te kiezen als de originele bekend is. In dit geval kunt u een video van hogere kwaliteit maken. Of u hoeft hem alleen maar opnieuw in te stellen op uw PDA, smartphone, mobiele telefoon of ander draagbaar apparaat.

Hoe de videoresolutie te achterhalen?
Hoe de videoresolutie te achterhalen?

Noodzakelijk

Computer, KLiteCodecPack, KMPlayer, internettoegang

instructies:

Stap 1

In sommige gevallen kunt u de videoresolutie achterhalen zonder het videobestand zelf te openen. Klik met de rechtermuisknop op het videobestand waarvan u de resolutie wilt weten. Selecteer in het menu dat verschijnt "Eigenschappen". Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad "Details". Er verschijnt een venster waarin u het gedeelte "Video" zou moeten vinden. Zoek in deze rubriek de onderdelen, namelijk de framebreedte en framehoogte. Dit is de resolutie van het videobestand. Als de breedte van het frame bijvoorbeeld 512 is en de hoogte 288, dan is de resolutie 512 bij 288.

Stap 2

Als de regel "Details" de resolutie van dit videobestand niet weergeeft, moet u een andere methode gebruiken. Download de KLiteCodecPack-codecset en installeer deze op uw computer. De set codecs bevat een set extra videospelers en hulpprogramma's.

Stap 3

Selecteer het gewenste videobestand door er met de rechtermuisknop op te klikken. Verplaats vervolgens de cursor naar de regel "Openen met". Selecteer in het venster dat verschijnt Media Player Classic en de component Bestand bovenaan de werkbalk. Selecteer vervolgens in het menu dat wordt geopend de regel Eigenschappen en klik vervolgens op het tabblad Details. Zoek vervolgens het label Videoformaat. Tegenover deze regel staat informatie over de resolutie van het videobestand.

Stap 4

Een andere manier om de videoresolutie te achterhalen, is rechtstreeks vanuit de videospeler zelf. In verschillende videospelers kan deze functie zich in verschillende secties van het menu bevinden. Een zeer handige en functionele speler - KMPlayer. Download en installeer het op uw computer. Selecteer bij de eerste start de interfacetaal. Na installatie van deze speler wordt deze standaard voor bijna alle videobestanden gebruikt.

Stap 5

Open het gewenste videobestand. Klik met de rechtermuisknop op het spelervenster. Selecteer "Opname-informatie" in het menu dat verschijnt. Zoek in het geopende venster de indicatoren Breedte en Hoogte, waarbij Breedte de breedte is en Hoogte de hoogte van het bestand.

Aanbevolen: