Hoe De Videoresolutie Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videoresolutie Te Wijzigen
Hoe De Videoresolutie Te Wijzigen

Video: Hoe De Videoresolutie Te Wijzigen

Video: Hoe De Videoresolutie Te Wijzigen
Video: Hoe de videoresolutie op een Roku-apparaat te wijzigen: 4K, 1080P, 720P 2024, Mei
Anonim

Er is veel tijd verstreken sinds de oprichting van de eerste videoadapters voor personal computers. Ze hebben zich altijd onderscheiden door hun eigen kenmerken die elk model kenmerkten. Elk nieuw model was een perfecte versie van het vorige model. Na verloop van tijd werd het mogelijk om de schermresolutie te wijzigen en elke keer werd de uitvoering van deze bewerking teruggebracht tot een minimum aan acties. Tegenwoordig kun je de schermresolutie vrij snel wijzigen, deze handeling duurt niet langer dan 2 minuten.

Hoe de videoresolutie te wijzigen
Hoe de videoresolutie te wijzigen

Het is nodig

Besturingssysteem Windows XP, weergave-eigenschappen instellen

instructies:

Stap 1

In de regel is het wijzigen van de schermresolutie vereist onder bepaalde werkomstandigheden: het veranderen van de monitor, verslechterend zicht, enz. De meest voorkomende reden voor de verandering is het kopen van een nieuwe monitor of het terugkeren naar een oude monitor. Afhankelijk van de diagonaal van de monitor wordt een geschikte waarde gekozen. Hoe hoger de monitorwaarde, hoe meer pictogrammen uw bureaublad kan bevatten en hoe kleiner de lettergrootte van objecten op het bureaublad.

Stap 2

Om de resolutie van het videobeeld te wijzigen, gebruikt u de bewerking van de weergave-instellingen, die nauw verwant zijn aan de instellingen van de videokaart. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, selecteer in het contextmenu dat wordt geopend "Eigenschappen". U ziet het venster "Eigenschappen: Weergave". Dit venster kan op een andere manier worden opgeroepen: klik op het menu "Start", selecteer het item "Configuratiescherm", in het geopende venster selecteert u het item "Weergave".

Stap 3

Ga in een nieuw venster naar het tabblad "Opties", stel in het blok "Schermresolutie" de juiste waarde in. Om een idee te krijgen van het wijzigen van de schermresolutie, kijk eens naar de afbeelding van de twee monitoren in de display unit. Klik op de knop Toepassen. Als u tevreden bent met deze schermresolutie, klikt u op de knop "OK" in het dialoogvenster dat wordt geopend, anders klikt u op "Annuleren".

Stap 4

Om de weergave van elk type informatie op de monitor te verscherpen, klikt u op de knop "Geavanceerd", in het geopende venster gaat u naar het tabblad "Monitor", stelt u de hoogste waarde van de schermverversingsfrequentie in. Klik op de OK-knop.

Stap 5

Voor een betere weergave van lettertypen bij het werken met documenten, ga naar het tabblad "Vormgeving", klik op de knop "Effecten". Selecteer in het geopende venster een methode voor het vloeiend maken van schermlettertypen, het item Clear Type is geweldig voor permanent werken met documenten. Druk 2 keer op de "OK"-knop.

Aanbevolen: