Hoe De Taakbalk Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Uit Te Schakelen
Hoe De Taakbalk Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Taakbalk Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Taakbalk Uit Te Schakelen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Soms wil de gebruiker de taakbalk verbergen als deze hem om de een of andere reden hindert. Dit kan handig zijn als hij bijvoorbeeld een lange tekst leest en het gebied van deze tekst dat beschikbaar is voor de beoordeling wil uitbreiden, evenals in sommige andere situaties.

Hoe de taakbalk uit te schakelen
Hoe de taakbalk uit te schakelen

Noodzakelijk

Taakbalk eigenschappen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de taakbalk te verbergen, is door de muis over de bovenrand te bewegen en, wanneer de standaardcursor verandert in een pijl met twee uiteinden, de taakbalk naar beneden samen te vouwen terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Dan verandert de taakbalk helemaal onderaan in een strook over de hele breedte van het scherm.

Stap 2

Het kan zijn dat de taakbalk is gedokt en niet kan worden geminimaliseerd. Om dit op te lossen, moet u met de rechtermuisknop op de taakbalk klikken. In de lijst die verschijnt, staat er een vinkje naast het item "Dock the taskbar". U moet op dit item klikken. Daarna wordt de taakbalk niet meer vastgezet en kun je er hetzelfde mee doen als in de hierboven beschreven stap.

Stap 3

U kunt de taakbalk ook automatisch verbergen. In dit geval wordt de taakbalk verborgen en wordt deze alleen geopend als u de cursor naar de onderkant van het scherm beweegt, waar de strook van de taakbalk zich bevindt.

Om een dergelijke optie in te schakelen, moet u met de rechtermuisknop op de taakbalk klikken, het item "Eigenschappen" in de lijst selecteren, in het geopende venster het selectievakje naast "De taakbalk automatisch verbergen" aanvinken en vervolgens op "Toepassen" klikken knop

Stap 4

U kunt de taakbalk ook niet boven andere vensters laten verschijnen. Vervolgens moet u in het bovenstaande venster met de eigenschappen van de taakbalk het vinkje weghalen bij "Toon taakbalk boven andere vensters".

Stap 5

Standaard bevindt de taakbalk zich over de gehele breedte onder in het scherm. Als het handiger voor je is om er op een andere plek mee te werken, dan kun je het vanuit deze zone naar de rechter- of linkerkant van het scherm slepen, en ook naar de bovenkant van het scherm terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt. Dienovereenkomstig kunt u in deze zones al naar eigen goeddunken de taakbalk minimaliseren.

Aanbevolen: