Hoe Maak Je Een Sleutelveld Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Sleutelveld Aan
Hoe Maak Je Een Sleutelveld Aan

Video: Hoe Maak Je Een Sleutelveld Aan

Video: Hoe Maak Je Een Sleutelveld Aan
Video: Access 2013 - Een sleutelveld instellen 2024, Mei
Anonim

Het "sleutelveld" in de databasetabel is het veld van de tabel waarvoor het beheersysteem van deze database extra servicerecords aanmaakt die dienen om het zoeken naar rijen te versnellen. De procedure van opnieuw sorteren op basis van de inhoud van een sleutelveld, die het DBMS uitvoert na elke wijziging in een tabel, wordt indexering door een sleutelveld genoemd. In MySQL DBMS is het handig om de phpMyAdmin-toepassing te gebruiken om sleutelvelden aan te maken.

Hoe maak je een sleutelveld aan
Hoe maak je een sleutelveld aan

instructies:

Stap 1

Log in op phpMyAdmin en ga naar de database met de tabel waarin u geïnteresseerd bent door op de bijbehorende link in het linkerdeel van de applicatie-interface te klikken. In het linkerdeelvenster van de pagina die wordt geopend, is er een lijst met tabellen die in de geselecteerde database bestaan, en in het rechterdeelvenster is er een tabel met meer gedetailleerde informatie over hen. U moet ofwel op de link met de naam van de gewenste tabel in het linkerframe klikken, of op het pictogram "Structuur" in de overeenkomstige regel in het rechterframe. Als gevolg hiervan wordt de lijst met velden van deze tabel in het rechterframe geladen.

Stap 2

Als u een sleutel tot een van de bestaande velden moet maken, heeft u verschillende opties. Als u alleen een sleutel moet maken om het zoeken naar records te versnellen (er kunnen meerdere van dergelijke sleutels tegelijkertijd in de tabel zijn), klik dan op het pictogram "Index" in de kolom "Actie" van het vereiste tabelveld. De applicatie stelt de vereiste SQL-query samen en stuurt deze naar de server. Als het een unieke sleutel moet zijn, waarmee de tabelrecords standaard worden gesorteerd (er kan er maar één zijn en dit wordt de "primaire index" genoemd), klik dan op het pictogram "Primair" in dezelfde kolom "Actie".

Stap 3

Als u een sleutelveld moet maken dat nog niet in de tabel staat, vink dan het vakje "Aan het begin van de tabel" aan en klik op de knop "OK" in dezelfde regel. Vul in het geopende formulier de velden in met de parameters van het veld dat wordt gemaakt en plaats een vinkje in de regel met het pictogram "Primair" en klik vervolgens op de knop "Opslaan" en de toepassing zal de vereiste SQL genereren en verzenden vraag.

Stap 4

U kunt de gewenste aanvraag ook zelf doen. Klik hiervoor op de SQL-link en typ de gewenste vraagtekst in het tekstveld met meerdere regels. Het kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

WIJZIG TABEL `tableOne` DROP PRIMAIRE SLEUTEL, PRIMAIRE SLEUTEL TOEVOEGEN (` login`)

Deze query overschrijft de bestaande primaire sleutel in de tabel met de naam tableOne en wijst het veld met de naam login toe als de primaire sleutel. Om het verzoek te verzenden, klikt u op de knop "OK".

Aanbevolen: