Moet Je Upgraden?

Moet Je Upgraden?
Moet Je Upgraden?

Video: Moet Je Upgraden?

Video: Moet Je Upgraden?
Video: Gta toturial hoe moet je je opresos upgraden 2024, April
Anonim

Het woord "upgrade" is bij velen van ons bekend. We zijn constant iets aan het upgraden, computers, software, alles is onderhevig aan upgrades in de loop van de tijd. Maar waarom heb je een upgrade nodig, misschien stoppen en de systemen niet verstoren?

Wat is een upgrade?
Wat is een upgrade?

Een upgrade is een update van zowel hardware (componenten van pc's, laptops, etc.) als software. Na verloop van tijd verwerven we snellere computers, laptops, componenten voor hen (we veranderen de processor of videokaart voor wat beter en sneller is, we verhogen de hoeveelheid RAM, het aantal permanente opslagapparaten). Als er nieuwe versies van de software worden uitgebracht, werken we ook de geïnstalleerde programma's bij en installeren we nieuwe, meer functionele programma's. Wat zijn de problemen met zo'n prachtig proces?

Om te beginnen moet worden opgemerkt dat de constante upgrade een nogal kostbare aangelegenheid is. Bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe processor moet je klaar zijn om het moederbord (als de oude niet kan werken met het nieuwe product) en andere componenten te vervangen. De verkeerde hardwarekeuze kan de pc dus enorm destabiliseren in plaats van hem te verbeteren. Bovendien zal niet elke hardware-upgrade een merkbare prestatieverbetering met zich meebrengen, dus het is niet nodig om ondubbelzinnig te upgraden omwille van een upgrade.

Een OS-upgrade kan ook veel problemen met zich meebrengen, en de meest voor de hand liggende is de incompatibiliteit van de vereiste software met het nieuwe systeem. Ook ondersteunt het nieuwe besturingssysteem mogelijk geen werk met niet de nieuwste randapparatuur en pc-componenten, wat ook niet ten goede komt aan de gebruiker.

Een ander probleem met het upgraden van OS en software is de toegenomen "precisie" van nieuwe versies van programma's naar computerbronnen, waardoor de gebruiker onvoorziene uitgaven aan hardware moet doen.

Handige tip: niet elke upgrade is voordelig. Als u ideeën heeft over het upgraden van uw software of pc, analyseer dan de noodzaak voor dit evenement. Als je gewoon een nieuw product wilt kopen, moet je niet upgraden, omdat je gewoon niet genoeg geld kunt besparen voor elk nieuw product …

Aanbevolen: