Hoe Sluit Je Je Ogen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Sluit Je Je Ogen In Photoshop
Hoe Sluit Je Je Ogen In Photoshop

Video: Hoe Sluit Je Je Ogen In Photoshop

Video: Hoe Sluit Je Je Ogen In Photoshop
Video: Ogen bewerken in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Vaak vereisen foto's die zijn voorbereid voor publicatie in de media een speciale verwerking om de identiteit van de personen die erop worden vertegenwoordigd te verbergen. Een soortgelijk effect kan worden bereikt door wijzigingen in het beeld aan te brengen die het onmogelijk maken om biometrische parameters te nemen. Bijvoorbeeld het verbergen van de oogcontour. U kunt uw ogen sluiten voor een foto in de professionele rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop.

Hoe sluit je je ogen in Photoshop
Hoe sluit je je ogen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - een bestand met de originele foto;
  • - Adobe-Photoshop.

instructies:

Stap 1

Laad een afbeelding in Adobe Photoshop die het gezicht bevat waarvoor u uw ogen wilt sluiten. Om dit te doen, selecteert u in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu van de toepassing het item "Openen als …" of "Openen …". U kunt ook de bijbehorende sneltoetsen gebruiken - Ctrl + Alt + Shift + O of Ctrl + O. Navigeer naar de gewenste media en directory in het weergegeven dialoogvenster. Markeer het gewenste bestand. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Voor handiger werk zoomt u in en bladert u door de afbeelding zodat het hoofdgebied van het documentvenster wordt ingenomen door het verwerkte gebied (ogen). Gebruik hiervoor het gereedschap Zoomen, omlijn het gewenste fragment, of voer een waarde in voor de schaal in het onderstaande tekstvak en gebruik vervolgens de schuifbalken.

Stap 3

Maak een rechthoekig selectiekader rond het gebied van de afbeelding dat de ogen bevat, die gesloten moeten zijn. Activeer het gereedschap Rechthoekig selectiekader. Omcirkel het gewenste fragment. Pas de selectie aan. Kies in het menu Selectie en Transformeer selectie. Verplaats de randen van de frames om ze precies te positioneren. Dubbelklik aan de binnenkant van de selectie om de wijzigingen toe te passen.

Stap 4

Sluit je ogen met een zwarte rechthoek. Dit is de meest gebruikelijke manier om delen van een afbeelding te verbergen. Zet de voorgrondkleur op zwart (hoewel je elke andere kleur kunt gebruiken). Activeer het gereedschap Emmertje. Klik met de muis op het binnenste selectiegebied dat in de derde stap is gemaakt.

Stap 5

Sluit je ogen met een mozaïek van het deel van de afbeelding dat ze bevat. Deze methode wordt ook vaak gebruikt (met name op televisie) om gezichten van mensen te verbergen. Selecteer Filter Pixelate en Mozaic… in het menu. Vink in het dialoogvenster dat verschijnt het vakje Voorbeeld aan, stel de juiste waarde in voor de parameter Celgrootte en klik op de knop OK.

Stap 6

Sla de resulterende afbeelding op. Druk op Ctrl + Shift + S of gebruik het item "Opslaan als …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu. Geef in de lijst Formaat van het dialoogvenster dat verschijnt de doelopslagindeling op. Ga naar de map waar u het bestand wilt opslaan, voer de naam in het overeenkomstige veld in. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: