Een Achtergrond Aan Een Foto Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Achtergrond Aan Een Foto Toevoegen
Een Achtergrond Aan Een Foto Toevoegen

Video: Een Achtergrond Aan Een Foto Toevoegen

Video: Een Achtergrond Aan Een Foto Toevoegen
Video: achtergrond en afbeelding toevoegen 2024, April
Anonim

Soms moet een foto de achtergrond veranderen. Onnodige objecten op de achtergrond interfereren bijvoorbeeld met het portret. Of je wilt een ansichtkaart maken door een afbeelding van een bloem van een andere foto over een veldfoto te leggen. Dit alles kan worden gedaan met behulp van een grafische editor.

Een achtergrond aan een foto toevoegen
Een achtergrond aan een foto toevoegen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-editor

instructies:

Stap 1

Het toevoegen van een achtergrond is eenvoudig genoeg met Adobe Photoshop. Eerst moet je de foto openen waarvan je de achtergrond wilt wijzigen. Dit kan via het menu Bestand - Openen of door het bestand eenvoudig naar het werkveld van de editor te slepen. Ontgrendel eerst de afbeeldingslaag (dubbelklik op het deelvenster Lagen) op de laag met uw foto.

Stap 2

Nu moeten we de oude achtergrond verwijderen. Dit kan op verschillende manieren. De gemakkelijkste is de gum in de werkbalk aan de linkerkant. Wis de extra achtergrond ermee. Om te scherpe randen te voorkomen, verlaagt u de hardheidsinstelling van de gum (klik met de rechtermuisknop - Hardheid). U kunt ook de onnodige achtergrond selecteren met het gereedschap Toverstaf en vervolgens op de knop Verwijderen drukken. Maar in beide gevallen kunnen er te grove snijranden achterblijven. Dan moet je een masker gebruiken.

Stap 3

Er is een pictogram op de linker werkbalk: een cirkel in een rechthoek (Bewerken in Snelmasker-tool). Klik erop. Selecteer vervolgens een penseel met licht vervaagde randen. Verlaag de stroomwaarde een beetje. Verf over alles wat je op de foto wilt achterlaten - dit gebied zou roodachtig moeten blijken te zijn. Als je merkt dat je voorbij de randen van de achtergrond bent gegaan, selecteer dan een gewone gum en verwijder de "overtollige" roodheid. Klik nogmaals op de cirkel in de rechthoek. De achtergrond die u niet nodig heeft, wordt geselecteerd, verwijder deze gewoon met de knop Verwijderen.

Stap 4

Voeg een nieuwe laag toe (Lagen - Nieuw - Laag). Kopieer in deze laag de afbeelding die je op de achtergrond wilt plaatsen (rechter muisknop - Kopiëren - en dan Plakken). Nu "overlapt" deze foto de vorige. Op de rechter werkbalk, Lagen, sleept u eenvoudig de achtergrondlaag onder de originele afbeelding. Nu kan de foto worden opgeslagen in elk handig formaat, bijvoorbeeld JPG, met behulp van de opdracht Opslaan als.

Aanbevolen: