Hoe Informatie Op Een Computer Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Op Een Computer Op Te Slaan
Hoe Informatie Op Een Computer Op Te Slaan

Video: Hoe Informatie Op Een Computer Op Te Slaan

Video: Hoe Informatie Op Een Computer Op Te Slaan
Video: Computer Hardware Tutorial in Hindi 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste fasen van het werken met een personal computer is het opslaan van informatie. De gegevens worden gepresenteerd in verschillende formaten: afbeeldingen, teksten, bestanden en databases. Behoud en veiligheid zijn erg belangrijk voor elke gebruiker.

Bewaren van informatie
Bewaren van informatie

Methoden voor het opslaan van informatie op een computer

Het is mogelijk om informatie op verschillende manieren op te slaan, afhankelijk van de bron van de gegevensbeslag en het apparaat dat deze gegevens ontvangt.

Met de komst van internet downloaden en kopiëren gebruikers informatie van sites en slaan ze gegevens rechtstreeks op een computer op. Het apparaat dat gegevensopslag op een personal computer biedt, is een harde schijf. Op uw computer kunt u uw gegevens vrijelijk verplaatsen, kopiëren, knippen en verwijderen tussen lokale schijven. Afhankelijk van de instelling van het besturingssysteem, kan het aantal partities - lokale schijven, veel zijn, het belangrijkste is dat er voldoende geheugen is. Meestal zijn er twee partities: station C - bevat het geïnstalleerde besturingssysteem en station D - wordt gebruikt om verschillende gebruikersgegevens op te slaan.

U kunt informatie niet alleen op een harde schijf opslaan, maar ook op harde schijven van computers, verschillende draagbare media: externe harde schijven, opslagapparaten.

Om een bestand op het apparaat op te slaan, moet u een of meerdere bestanden selecteren en vervolgens op de rechtermuisknop drukken. Selecteer in het menu de items: "Kopiëren" of "Knippen", open de bron waarin de informatie wordt opgeslagen, op dezelfde manier met de rechtermuisknop, selecteer het item "Plakken". Een combinatie van toetsen is ook mogelijk: Ctrl + C - kopiëren, Ctrl + V - plakken.

Als u tekst van internet moet kopiëren, moet u hiervoor een stukje tekst op de site selecteren. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst en selecteer de regel "Kopiëren" in het contextmenu. U kunt ook sneltoetsen gebruiken. De geselecteerde tekst gaat naar het klembord, waar wanneer u de Word-teksteditor opent, de gekopieerde informatie plakt met de toetsencombinatie Ctrl + V. Op dezelfde manier wordt de afbeelding die u leuk vindt opgeslagen - om dit te doen, selecteert u "Afbeelding opslaan als" in het contextmenu en slaat u de afbeelding vervolgens op de geselecteerde lokale schijf op de computer op. U kunt ook de sectie "Afbeelding kopiëren" selecteren, in welk geval de informatie in de buffer wordt opgeslagen en kan worden overgebracht naar een teksteditor.

U kunt de benodigde informatie ook op internet opslaan, bijvoorbeeld: op Google Disk, per e-mail, op sociale netwerken en in andere bronnen.

Hoe u uw informatie kunt beveiligen

Om ervoor te zorgen dat het opgeslagen bestand volledig veilig is en niet bevestigd is dat het is geïnfecteerd met virussen, wordt aanbevolen dat alle informatie die van internet of andere bronnen is gedownload, wordt opgeslagen op schijf D.

Reinig uw computer van onnodige bestanden met programma's: CCleaner of Freespacer. Zorg ervoor dat u een beproefd antivirusprogramma installeert, bijvoorbeeld: Avast, Dr. Web, Nod32.

Het is noodzakelijk om de opgeslagen informatie te beschermen. Breng de belangrijkste bestanden over naar extra apparaten, gebruik alleen een bewezen antivirusprogramma, pas op voor verdachte bestanden.

Aanbevolen: