Com-poorten Vinden

Inhoudsopgave:

Com-poorten Vinden
Com-poorten Vinden

Video: Com-poorten Vinden

Video: Com-poorten Vinden
Video: Com Port Settings 2024, Mei
Anonim

Veel apparaten worden aangesloten op een computer door ze aan te sluiten op de com-poort op het moederbord. Dit kunnen telefoons, printers, scanners, camera's en meer zijn. Com is een afkorting voor communicatiepoort.

Com-poorten vinden
Com-poorten vinden

instructies:

Stap 1

Om de com-poort op uw computer te vinden, draait u deze en zoekt u naar de grote connectoren aan de achterkant van de computer, afkomstig van het moederbord. Ze zijn misschien iets groter dan een USB-poort, maar er zijn ook enorme multi-pins connectoren. In principe waren ze relevant voor apparatuur uit eerdere jaren van release, dus veel moderne moederbordmodellen ondersteunen geen verbindingen meer via deze interface.

Stap 2

Als u een apparaat wilt aansluiten op de seriële communicatiepoort van uw computer, zorg er dan voor dat de stuurprogramma's erop zijn geïnstalleerd, aangezien de com-poort, in tegenstelling tot de gebruikelijke USB, voornamelijk werkt met de geïnstalleerde apparatuur.

Stap 3

Sluit de apparatuur aan met een speciale kabel, fixeer de positie in de computer met speciale schroeven, anders valt deze eruit of werkt deze langzaam en met storingen. Start indien nodig het systeem opnieuw op, omdat dit in sommige gevallen nodig is voor een betere herkenning van het aangesloten apparaat.

Stap 4

Configureer voor een correcte werking de standaardconnector voor het apparaat in het stuurprogramma van de geïnstalleerde apparatuur. Nu is de com-poort al een verouderde interface, hij wordt zelden gebruikt in alledaagse taken die op een computer worden uitgevoerd en is voornamelijk alleen nodig in een aantal zeer gespecialiseerde gebieden. Het is niet zo eenvoudig te gebruiken als de USB-interface, voor de juiste werking is het absoluut noodzakelijk om de toestand van de kabels op het moederbord te controleren en de gegevensuitwisselingssnelheid is laag. Het ondersteunt ook zelden oplaadapparaten die erop zijn aangesloten.

Stap 5

Als u geen com-poort op uw computer heeft en dit een noodzakelijke voorwaarde is voor het uitvoeren van een bepaalde taak, gebruik dan speciaal ontworpen emulatorprogramma's die u op internet kunt vinden en downloaden.

Aanbevolen: