Radio Luisteren Via Winamp

Inhoudsopgave:

Radio Luisteren Via Winamp
Radio Luisteren Via Winamp

Video: Radio Luisteren Via Winamp

Video: Radio Luisteren Via Winamp
Video: Radio hollandia luisteren met winamp, (HD) 2024, Mei
Anonim

Winamp is een veelzijdige speler voor het afspelen van multimediabestanden en het streamen van data. Winamp werd uitgebracht in 1997 en is elk jaar rijk aan functionaliteit geworden. Dankzij SHOUTcast-technologie heeft het programma gratis toegang tot internetradio.

Radio luisteren via Winamp
Radio luisteren via Winamp

instructies:

Stap 1

Download het Winamp-programma van de officiële site www.winamp.com en installeer het

Stap 2

Nadat u de speler hebt geïnstalleerd, moet u links naar radio-uitzendingen vinden. Open hiervoor opnieuw de Winamp-website, ga naar het tabblad Radio en selecteer het genre dat je interesseert, waarna in het rechtervenster een lijst met radiostations opent. Beweeg de muispijl over het radiostation en de website die het uitzendt, verschijnt in een pop-upvenster. U hoeft alleen maar naar deze site te gaan, op de knop Spelen in Winamp te klikken en het voorgestelde pls-bestand op te slaan.

Stap 3

Start Winamp en open de afspeellijst door op de PL-knop te drukken. Klik in de afspeellijst op Afspeellijst beheren en selecteer Afspeellijst openen. Er verschijnt een dialoogvenster voor het openen van een bestand, zoek uw opgeslagen radiostationbestand, selecteer het en klik op "Openen". Nu verschijnt er een lijst met beschikbare radiostations in de afspeellijst en kun je beginnen met luisteren.

Stap 4

U kunt ook radiostations per url toevoegen. Open hiervoor een pagina op internet met het station waarin u geïnteresseerd bent. U moet de url kopiëren die in de overeenkomstige sectie staat. Open Winamp, selecteer in het gedeelte Afspeellijst de optie URL toevoegen en plak de gekopieerde url. Klik daarna op "Openen" en het radiostation verschijnt in je afspeellijst.

Aanbevolen: