Hoe U Uw Computer Instelt Voor HD-weergave

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Instelt Voor HD-weergave
Hoe U Uw Computer Instelt Voor HD-weergave

Video: Hoe U Uw Computer Instelt Voor HD-weergave

Video: Hoe U Uw Computer Instelt Voor HD-weergave
Video: Fix - VLC Player Lagging u0026 Skipping when playing 4k/1080p HD Videos | (2020) Easy Steps 2024, Mei
Anonim

HD-video verschilt van andere soorten videobestanden door de goede beeldkwaliteit. Dit zijn meestal grote bestanden en computers hebben meer systeembronnen nodig om ze af te spelen dan om gewone avi-bestanden af te spelen.

Hoe u uw computer instelt voor HD-weergave
Hoe u uw computer instelt voor HD-weergave

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - Haali Media Splitter 1.6.400.11 en Gabest MPEG Splitter 1.0.0.3;
  • - FFDSHOW-2006-codecs.

instructies:

Stap 1

Er zijn bepaalde eisen aan de componenten die op je computer geïnstalleerd moeten zijn om HD-kwaliteit videobestanden te kunnen bekijken: minimaal 512 Mb RAM, een processor van minimaal Pentium 4 en een videokaart met minimaal 128 Mb dedicated geheugen. Download en installeer het FFDSHOW-2006 codec-pakket. Het bevat een complete lijst met hulpprogramma's voor het afspelen van video en geluid van elk formaat. Download ook het systeembestand ffdshow_Reference.reg voor het pakket en installeer het in het register van het besturingssysteem door met de linkermuisknop op het bestand te dubbelklikken.

Stap 2

Download en installeer The Core Media Player 4.11. Deze speler is speciaal ontworpen om mkv- en mp4-bestanden af te spelen - veelgebruikte formaten voor video van hoge kwaliteit. Configureer de beste afspeelmodus voor videobestanden door met de rechtermuisknop op het spelergebied te klikken. Ga in het menu naar het pad Filtereigenschappen, het item Video Renderer, de sectie Direct Draw en schakel alle selectievakjes in het instellingenvenster uit.

Stap 3

Download en installeer Haali Media Splitter 1.6.400.11. Deze applicatie werkt met de extensies MP4, MKV, TS, OGM en speelt videobestanden af in HDTV-resolutie. Download en installeer Gabest MPEG Splitter 1.0.0.3. Deze speler speelt MPG-videobestanden (MPEG2 en MPEG1) van HDTV-kwaliteit vloeiend af zonder de gebruikelijke schokken.

Stap 4

Als u tijdens het bekijken van een video een 5.1-audiosysteem op uw computer aansluit, moet u FFDSHOW configureren om geluid af te spelen in vijfkanaalsmodus. Ga hiervoor naar de Audio Decoder Configuratie, Mixer parameters en stel "3/2 - 5 kanalen" in. Daar wordt de Dolby Surround/ProLogic instelling ingesteld, die geschikt is voor koptelefoons en gewone speakers. Probeer enkele bestanden van hoge kwaliteit af te spelen om de geconfigureerde instellingen te controleren.

Aanbevolen: