Hoe Extern Bureaublad Opnieuw Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Extern Bureaublad Opnieuw Op Te Starten
Hoe Extern Bureaublad Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe Extern Bureaublad Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe Extern Bureaublad Opnieuw Op Te Starten
Video: Instellen Extern Bureaublad 2024, April
Anonim

Met programma's voor afstandsbediening kunt u hulp op afstand bieden, de staat van uw computer op afstand testen en bepaalde programma's uitvoeren. In sommige gevallen, bijvoorbeeld in het geval van een storing, is het nodig om de externe computer opnieuw op te starten of een nieuwe communicatiesessie te starten.

Hoe extern bureaublad opnieuw op te starten
Hoe extern bureaublad opnieuw op te starten

instructies:

Stap 1

Er worden verschillende programma's gebruikt voor het op afstand bedienen van een computer, waaronder de "Remote desktop" die in Windows is geïnstalleerd. In het geval dat om de een of andere reden de verbinding met de externe computer wordt verbroken, sluit u gewoon het programmavenster en start u het opnieuw.

Stap 2

De noodzaak om een andere computer opnieuw op te starten via Remote Desktop kan verschillende oorzaken hebben. U hebt bijvoorbeeld enkele wijzigingen aangebracht in de computerinstellingen, maar deze kunnen pas van kracht worden na een herstart. Hoe u dit doet, hangt af van het programma dat u gebruikt voor de afstandsbediening. Dus als u de muis kunt besturen, wordt de herstart op de gebruikelijke manier uitgevoerd: "Start" - "Shutdown" - "Restart".

Stap 3

In het geval dat er geen muisbesturing is, hebt u een console (opdrachtregel) nodig om opnieuw op te starten. Console-modus is beschikbaar in veel programma's voor afstandsbediening. Open een opdrachtprompt, typ shutdown -r -f -t 0 en druk op Enter. De computer zal opnieuw opstarten. Opdrachtparameters: - r geeft aan dat de computer opnieuw moet worden opgestart; -f beëindigt gedwongen alle actieve toepassingen; -t specificeert de afsluittijd, in seconden; 0 - afsluittijd 0 seconden. Als u een andere tijd dan 0 instelt, verschijnt er een sluitvenster met informatie over de resterende tijd.

Stap 4

Vergeet bij het werken met programma's voor afstandsbediening de veiligheidsmaatregelen niet. Radmin-gebruikers veranderen bijvoorbeeld heel vaak het standaardwachtwoord niet. Als gevolg hiervan wordt zo'n computer zelfs open voor een beginnende hacker die een reeks ip-adressen weet te scannen op de open poort 4899 (dat is wat Radmin opent). Ook bij het werken met Windows Remote Desktop dienen veiligheidsmaatregelen in acht te worden genomen. Configureer in het bijzonder wachtwoordinvoer.

Aanbevolen: