Hoe Extern Bureaublad Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Extern Bureaublad Te Starten
Hoe Extern Bureaublad Te Starten

Video: Hoe Extern Bureaublad Te Starten

Video: Hoe Extern Bureaublad Te Starten
Video: Instellen Extern Bureaublad 2024, April
Anonim

Met Remote Desktop kunt u overal verbinding maken met uw thuis- of werkcomputer via een andere computer en internet of een lokaal netwerk. Na het aansluiten heb je toegang tot alle functies van de aangesloten computer, alsof je erachter zit.

Hoe extern bureaublad te starten
Hoe extern bureaublad te starten

instructies:

Stap 1

Om verbinding te maken met een extern bureaublad, kunt u zowel zelfstandige programma's als ingebouwde Windows-tools gebruiken. Laten we de verbinding eens bekijken aan de hand van het voorbeeld van een standaardprogramma dat standaard met het besturingssysteem is geïnstalleerd. Allereerst moet u externe verbinding toestaan op de computer die u op afstand wilt gebruiken. Zorg ervoor dat u bent ingelogd als beheerder. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op uw bureaublad en selecteer het menu "Eigenschappen". Selecteer in de "Systeemeigenschappen" het tabblad "Gebruik op afstand". Schakel de optie "Toegang op afstand tot deze computer toestaan" in.

Stap 2

Om externe toegang tot uw computer in te schakelen, moet u lid zijn van de groep Administrators of de groep Remote Desktop Users. Om een gebruiker toe te voegen aan de "Remote Desktop User Group", moet u inloggen als "Administrator". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op uw bureaublad en selecteer het menu "Eigenschappen". Selecteer in de "Systeemeigenschappen" het tabblad "Gebruik op afstand". Klik op de knop Externe gebruikers selecteren. Selecteer "Toevoegen" in het venster dat verschijnt. Voer in het venster voor het invoeren van de naam van de geselecteerde objecten de naam in van de gebruiker die u wilt toevoegen, of klik op de knop "Geavanceerd" en vervolgens op "Zoeken". Hiermee worden alle gebruikers gevonden die op uw systeem aanwezig zijn. U kunt ook de zoeklocatie wijzigen en gebruikers zoeken op internet. Klik na het toevoegen van gebruikers op de knop "Ok".

Stap 3

Als u van plan bent om op afstand verbinding te maken met het "Beheerder"-account, moet u er een wachtwoord voor instellen. Ga naar het adres: "Start" -> "Instellingen" -> "Configuratiescherm" -> "Gebruikersaccounts". Selecteer het computerbeheerdersaccount en klik op Accountwachtwoord maken. Voer de code in twee velden in, klik op "Toepassen". Onthoud of noteer het ingevoerde wachtwoord.

Stap 4

Na de nodige instellingen kunt u verbinding maken met de externe computer. Voer "Start" -> "Programma's" -> "Accessoires" -> "Communicatie" -> "Verbinding met extern bureaublad" uit. Voer in het venster voor externe verbinding in de regel "Computer" de naam of het IP-adres in van de computer waarmee u op afstand verbinding kunt maken. Klik op "Verbinden" In het welkomstvenster van Windows voert u indien nodig uw gebruikersnaam, wachtwoord en domein in. Klik OK".

Aanbevolen: