Een Volledige Back-up Maken

Inhoudsopgave:

Een Volledige Back-up Maken
Een Volledige Back-up Maken

Video: Een Volledige Back-up Maken

Video: Een Volledige Back-up Maken
Video: Een back-up maken in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Niet alle hostingdiensten kunnen bogen op de ononderbroken werking van hun servers, vooral als u gratis hosting gebruikt. Om uzelf en uw site te beschermen tegen onvoorziene noodsituaties die kunnen leiden tot het verlies van belangrijke gegevens, moet u ervoor zorgen dat u van tevoren een volledige kopie van de sitedatabase maakt. Back-up helpt u, indien nodig, de site te herstellen naar een nieuwe hosting.

Een volledige back-up maken
Een volledige back-up maken

instructies:

Stap 1

Het is niet moeilijk om een siteback-up te maken. U moet de sitedatabase zelf kopiëren, evenals de site zelf en alle bestanden die zich daarin bevinden. Om de sitedatabase te kopiëren, kunt u een speciaal script gebruiken of de database handmatig kopiëren via de PhpMyAdmin-service. Als u besluit de database te kopiëren met een script, zoek dan het script dat overeenkomt met uw CMS. Voor Joomla kunt u bijvoorbeeld het Akeeba Backup-script gebruiken, voor Wordpress - WP-DB-Backup, enzovoort.

Stap 2

Als alternatief kunt u de veelzijdige Sypex Dumper-plug-in gebruiken. Download het script, kopieer de scriptmap en upload het naar je hosting. Wijzig CHMOD op een aantal mappen in overeenstemming met het leesmij-bestand en typ vervolgens https://uwsite.ru/sxd in de adresbalk van de browser om de uitvoering van het script te activeren. Voer desgevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de database in.

Stap 3

Als u besluit de database te kopiëren via PhpMyAdmin, voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in op deze service om u aan te melden bij het systeem en selecteert u vervolgens de optie "Exporteren". Selecteer databases en exporttype (sql). Klik op OK om de database op uw computer op te slaan.

Stap 4

Naast de database moet u de bestanden van uw site naar uw computer kopiëren. Om dit te doen, kunt u verschillende programma's gebruiken - bijvoorbeeld het Alfaungzipper-programma, dat de hele site volledig opslaat en archiveert in gz-formaat, waarbij de structuur van de site behouden blijft.

Stap 5

Om bestanden te kopiëren en de status van uw hosting bij te houden, kunt u ook het SatCommander-programma gebruiken. Met dit programma kun je verbinding maken met een FTP-server en de hele site naar een aparte map kopiëren.

Aanbevolen: