Wat Je Geen Map Kunt Noemen

Inhoudsopgave:

Wat Je Geen Map Kunt Noemen
Wat Je Geen Map Kunt Noemen

Video: Wat Je Geen Map Kunt Noemen

Video: Wat Je Geen Map Kunt Noemen
Video: Wie bepaalt jouw emoji's? 2024, Mei
Anonim

Mappen in het Windows-besturingssysteem zijn in wezen ook bestanden, met enkele extra attributen die aan hun eigenschappen zijn toegevoegd. De namen van deze objecten in het bestandssysteem zijn ook onderworpen aan beperkingen op het gebruik van bepaalde symbolen en gereserveerde woorden.

Wat je geen map kunt noemen
Wat je geen map kunt noemen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Gebruik geen ongelijke tekens (), dubbele punt (:), verticale balk (|), dubbele aanhalingstekens ( ), asterisk (*), forward en backslashes (/ en), en vraagteken (?) In mapnamen Als u dit probeert, zal het systeem u beleefd uitleggen dat u dit niet moet doen en wordt de nieuwe naam niet toegepast.

Stap 2

Een punt aan het begin van een mapnaam kan ook een foutmelding veroorzaken, maar niet in alle gevallen. Als je het echt nodig hebt, plaats dan een spatie, streepje of nog een punt na de punt, gebruik niet alleen cijfers en letters op deze positie.

Stap 3

Vermijd de namen van mappen die zijn gereserveerd voor verschillende apparaten - con, prn, aux, nul, com1, com2, com3, com4, com5, com6, com7, com8, com9, lpt1, lpt2, lpt3, lpt4, lpt5, lpt6, lpt7, lpt8, lpt9. Hetzelfde geldt voor de aanduiding van een nulwaarde - nul. Deze beperking is een rudimentair overblijfsel van het DOS-schijfbesturingssysteem, dat de Windows-fabrikanten nog niet hebben opgelost.

Stap 4

Start mapnamen niet met spaties of laat ze aan het einde van de naam staan. Voorloop- en volgspaties zullen geen foutmelding veroorzaken, maar alleen omdat Windows ze automatisch zal verwijderen - deze functie moet in gedachten worden gehouden.

Stap 5

Beperk het aantal tekens in de mapnaam. De Windows-documentatie verbiedt expliciet mapnamen met meer dan 260 tekens, maar er is ook een indirecte beperking. Bij bewerkingen van kopiëren, hernoemen, verplaatsen gebruiken verschillende systeem- en toepassingsprogramma's het volledige pad naar een map of bestand. Het bevat een lijst van alle mappen die moeten worden doorkruist vanuit de hoofdmap om bij het gewenste bestand te komen. Dezelfde beperking wordt opgelegd aan het volledige pad - het mag niet meer dan 260 tekens bevatten, anders zal het systeem in plaats van de bewerking uit te voeren een foutmelding weergeven. Daarom is het zeer wenselijk om mapnamen te gebruiken die veel korter zijn dan deze waarde.

Aanbevolen: