Hoe Het Contextmenu Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Contextmenu Te Bewerken
Hoe Het Contextmenu Te Bewerken

Video: Hoe Het Contextmenu Te Bewerken

Video: Hoe Het Contextmenu Te Bewerken
Video: How to Customize Right Click Options in Windows 10 | Add or Remove Apps in Context Menu 2024, Mei
Anonim

Onder alle gebruikers van Windows-besturingssystemen zijn er die op alle mogelijke manieren proberen het systeem voor zichzelf aan te passen. Om dit te doen, gebruiken ze veel tweaks, die in de regel afhankelijk zijn van verschillende waarden van registerinstellingen.

Hoe het contextmenu te bewerken
Hoe het contextmenu te bewerken

Noodzakelijk

Regedit-software

instructies:

Stap 1

Regedit is een shell-gebouwd programma dat fungeert als een register-editor. Het is vrij eenvoudig om dit hulpprogramma te starten, hiervoor moet u op het menu "Start" klikken, het item "Uitvoeren" selecteren, regedit in een leeg veld invoeren en op OK klikken. In het geopende venster ziet u het hoofdpaneel van de register-editor, verdeeld in 2 delen. Aan de linkerkant zijn de secties (takken en mappen), en aan de rechterkant zijn opties en waarden.

Stap 2

Vouw in het linkerdeel van het venster de tak HKEY_CLASSES_ROOT uit en doorloop achtereenvolgens de volgende directoryketen: Directory, Background en Shell. In de Shell-map bevinden zich parameters (interne registerbestanden) die verantwoordelijk zijn voor het weergeven van contextmenu-items.

Stap 3

Om uw eigen opdracht te maken, die in het contextmenu wordt weergegeven, hoeft u alleen maar een nieuwe sectie aan te maken. Als je bijvoorbeeld vaak het standaard Kladblok gebruikt, is het helemaal niet nodig om steeds nieuwe tekstdocumenten aan te maken. Maak in de Shell-map een sectie met de naam "Kladblok" of "Mijn Kladblok" (de keuze van de naam hangt alleen af van uw verbeeldingskracht). Ga naar het bureaublad of "Mijn documenten" en roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op een lege ruimte te klikken. In de lijst met opdrachten ziet u degene die u zojuist hebt gemaakt. Klik er met de linkermuisknop op, er gebeurt niets, omdat u alleen de menubalk hebt gemaakt en de opdracht niet is opgegeven.

Stap 4

In deze map moet u een nieuwe sectie maken met de naam Command. Open het en dubbelklik in het rechterdeelvenster op de naam van de parameter "Standaard". Voer in het lege veld notepad.exe in en klik op OK. Ga weer terug naar het bureaublad en roep het contextmenu op, nadat u op de regel "Mijn notitieblok" hebt geklikt, verschijnt er een teksteditorvenster voor u.

Aanbevolen: