Het Contextmenu Aanpassen

Inhoudsopgave:

Het Contextmenu Aanpassen
Het Contextmenu Aanpassen

Video: Het Contextmenu Aanpassen

Video: Het Contextmenu Aanpassen
Video: Contextmenu aanpassen met Context Menu Tuner 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk was elke gebruiker van een pc altijd geïnteresseerd in het leren toevoegen van contextmenu-items of het eenvoudig bewerken van het hele menu (verwijder onnodige items, voeg de nodige snelkoppelingen toe). Het blijkt dat dit mogelijk wordt gemaakt met programma's voor het bewerken van registers. Een van deze programma's is trouwens al opgenomen in elk Windows-besturingssysteem.

Het contextmenu aanpassen
Het contextmenu aanpassen

Noodzakelijk

Regedit-software

instructies:

Stap 1

Is het je ooit opgevallen dat sommige contextmenu-items verschijnen na het installeren van bepaalde programma's? Bijvoorbeeld, het bij de meeste gebruikers bekende WinRar-programma, dat na installatie de functies van een archiver vervult, integreert één submenu of een volledige reeks opdrachten in het contextmenu van een map of bestand. Voor elk type extensie kunt u een toewijzing aan elk programma toewijzen of de oude waarden bewerken.

Stap 2

Om een nieuwe toewijzing voor een specifiek bestandstype te maken, moet u de geïntegreerde register-editor starten. Klik op het menu Start, selecteer Uitvoeren. Voer in het geopende venster de opdracht regedit in en klik op de knop "OK".

Stap 3

Navigeer in het hoofdvenster van de register-editor naar de tak HKEY_CLASSES_ROOT en selecteer vervolgens de sectie "*". Maak een shell-subsleutel in deze map als je er geen hebt. Maak een subsectie met een ongebruikte naam in het systeem, bijvoorbeeld rar (laten we aannemen dat de archiver nog niet op ons systeem is geïnstalleerd).

Stap 4

In de nieuwe map ziet u slechts één optie "Standaard", dubbelklik erop en hernoem het naar "Archiveren naar RAR". In het rar-gedeelte moet u een opdrachtsubsleutel maken. Open de parameter "Standaard" en hernoem deze naar "rar a abc% 1" De waarde "abc" geeft de naam van het aan te maken archief aan, de waarde "% 1" geeft de naam van ons bestand dat zal worden toegevoegd aan de archief.

Stap 5

Je kunt ook een analoog van je acties maken. Maak een willekeurig tekstdocument en kopieer de volgende waarden:

Windows Register-editor versie 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT * shell

ar]

@ = "Archief naar RAR" [HKEY_CLASSES_ROOT * shell

arcommando]

@ = "rar een abc% 1"

Klik op het menu "Bestand", selecteer het item "Opslaan als", voer de bestandsnaam Context.reg in. Voer het nieuw gemaakte bestand uit en klik op de knop "OK" wanneer u wordt gevraagd om informatie in het systeemregister in te voeren.

Aanbevolen: