Hoe De Computer Op Afstand Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Op Afstand Uit Te Schakelen
Hoe De Computer Op Afstand Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Computer Op Afstand Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Computer Op Afstand Uit Te Schakelen
Video: How to remote shutdown any computer 2024, Mei
Anonim

Onlangs is onder IT-specialisten de kwestie van afstandsbediening van een thuiscomputer relevant geworden. Natuurlijk is deze technologie voor velen volledig nieuw, maar als ze deze onder de knie hebben, kan elke gebruiker niet alleen de beschikbare gegevens op de externe computer beheren en ermee werken, maar deze ook in-, uitschakelen en opnieuw opstarten.

Hoe de computer op afstand uit te schakelen
Hoe de computer op afstand uit te schakelen

Noodzakelijk

Radmin Server-programma

instructies:

Stap 1

Op dit moment zijn er een groot aantal verschillende programma's voor het op afstand bedienen van een computer, waaronder Radmin. Het trekt gebruikers aan met zijn eenvoud, intuïtieve interface, bedieningsgemak en hoge werksnelheid.

Stap 2

Wanneer u begint met het op afstand bedienen van een pc via Radmin, moet u een netwerk opzetten tussen twee computers (lokaal en op afstand). Laad vervolgens het besturingssysteem op elk van hen (bij voorkeur als het Windows is) en voer de bijbehorende subroutines uit: Radmin Viewer - op de lokale computer; Radmin Server - op de externe computer.

Stap 3

Zodra alles wat u nodig hebt is geconfigureerd en geïnstalleerd, kunt u verbinding maken met de externe computer. Open hiervoor het hoofdmenu in de Radmin Viewer-subroutine en selecteer de items "Verbinding" -> "Verbinden met …". Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Algemene instellingen", waar u de parameters selecteert die nodig zijn voor de externe verbinding, namelijk: - in de regel "Verbindingsmodus" uit de vervolgkeuzelijst, selecteert u het juiste item (actie die moet worden uitgevoerd) uitgevoerd op de externe computer); in dit geval is dit "Shutdown"; - geef in het veld "IP-adres of DNS-naam" respectievelijk het IP-adres van de externe computer of de netwerknaam op; - voer in het veld "Poort" het poortnummer in via waarmee de lokale computer is verbonden met de afstandsbediening … Merk op dat dit veld alleen wordt ingevuld als Radmin Server op een niet-standaard poort draait.

Stap 4

Klik vervolgens op de knop "OK", waarna Radmin Viewer verbinding maakt met de externe computer. Als resultaat van een succesvolle verbinding zou het venster "Radmin Security System" moeten verschijnen, waarin u de gebruikersnaam en het wachtwoord invoert (u kunt ze trouwens vinden in de Radmin Server-instellingen).

Stap 5

Als u uw login niet telkens opnieuw wilt invoeren wanneer u verbinding maakt met een externe computer, vinkt u het vakje naast de regel "Standaard gebruikersnaam opslaan" aan. Klik daarna op "OK".

Stap 6

Vervolgens zou het venster "Shutdown" op het scherm moeten verschijnen. Daarin moet u de actie selecteren die u op de externe computer wilt uitvoeren: opnieuw opstarten, afsluiten of uitschakelen. Selecteer "Externe computer uitschakelen" en klik op "OK".

Aanbevolen: