Een Gsm-modem Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Gsm-modem Aansluiten
Een Gsm-modem Aansluiten

Video: Een Gsm-modem Aansluiten

Video: Een Gsm-modem Aansluiten
Video: Arduino + GSM module (SMS message, HTTP requests) 2024, Mei
Anonim

GSM-modems maken draadloos toegang tot internet mogelijk vanaf een laptop of computer, waarbij de netwerken van mobiele operators worden gebruikt om verbinding te maken. Dit is handig voor op reis of als er geen bekabelde internetverbinding in uw regio is.

Een gsm-modem aansluiten
Een gsm-modem aansluiten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - gsm-modem;
  • - Simkaart.

instructies:

Stap 1

Sluit de modem aan op een computerpoort, dit kan een COM- of USB-poort zijn, afhankelijk van de operator. Plaats de simkaart die u gaat gebruiken om op internet te surfen in de modem. Schakel de voeding in om de gsm-modem aan te sluiten. Ga vervolgens naar het hoofdmenu van uw computer, selecteer het item "Programma's", vervolgens "Standaard" - "Communicatie", selecteer het HyperTerminal-programma uit de lijst en start het. Maak vervolgens een nieuwe verbinding met een willekeurige naam om de gsm-modem met de computer te verbinden.

Stap 2

Sluit de modem aan op de computerpoort, als u er in de vorige stap niet in slaagde om het aan te sluiten, selecteer dan het hoofdmenu-item "Configuratiescherm", de optie "Telefoon en modem", selecteer vervolgens het tabblad "Modems", klik op "Toevoegen" knop.

Stap 3

Selecteer vervolgens het item "Het type modem niet detecteren", selecteer in het volgende venster de fabrikant van de modem en het model. Markeer vervolgens de poort waarop de modem is aangesloten. Klik op Voltooien. Ga opnieuw naar het item "Telefoons en modems", selecteer op het tabblad "Modems" de aangesloten modem, selecteer de eigenschappen ervan.

Stap 4

Selecteer de poort waarop de modem was aangesloten en stel vervolgens de verbindingsinstellingen in. Voer in het veld Bits per seconde de waarde 9600 in, in het veld Databits - 8, selecteer in het veld Partity de waarde Geen, selecteer in het veld Stop Bits de waarde 1. Klik vervolgens op de knop "OK", typ het AT-commando in het programma, moet de modem reageren met het bericht "OK".

Stap 5

Voer de pincode in om het gsm-modem op de computer aan te sluiten, typ hiervoor het volgende commando in het programma: AT + CPIN = "PIN-code van de simkaart". Wacht vervolgens tot de modem reageert, dit zou binnen enkele seconden moeten gebeuren ("OK"-bericht). Typ vervolgens het volgende commando: AT + CLCK =”SC”, 0, “Pincode” om het verzoek om een pincode voor volgende verbindingen uit te schakelen. De modem zou moeten reageren met een "OK"-bericht.

Stap 6

Kies het commando - ATS0 = 1 + IPR = 9600, het modem zal "OK" antwoorden, dit commando wordt gedaan om de handset op te nemen bij het modem na de eerste oproep en een vaste DTE-snelheid van 9600 baud/seconde te gebruiken.

Stap 7

Typ het volgende commando -: AT & W0 - 3, wacht tot de modem antwoordt, in dit geval betekent dit dat de ingevoerde parameters in het geheugen van de modem worden opgeslagen en automatisch worden geladen wanneer u hem weer aanzet.

Aanbevolen: