Welke Programmeertalen Zijn Er

Inhoudsopgave:

Welke Programmeertalen Zijn Er
Welke Programmeertalen Zijn Er

Video: Welke Programmeertalen Zijn Er

Video: Welke Programmeertalen Zijn Er
Video: Welke programmeertaal moet ik eerst leren? (2020) 2024, Mei
Anonim

Programmeertalen maken het mogelijk om tools te creëren voor werk, communicatie en creativiteit. Er zijn duizenden talen in de wereld die een volledige dialoog met een computer mogelijk maken.

Welke programmeertalen zijn er
Welke programmeertalen zijn er

Webtalen

De basis voor het werken met internet is de opmaaktaal - html. Hiermee kunt u informatie presenteren door tekst, afbeeldingen, audio- en videobestanden met speciale eigenschappen op te geven en hun structuur te beheren. Om met volwaardige webprogrammeertalen te werken, moet u de structuur van html-documenten en html-commando's - de zogenaamde tags - begrijpen.

PHP is een programmeertaal voor het maken van interactieve websites. PHP-programma's (scripts) worden gehost op externe computers (servers). Bij toegang tot een domeinnaam vraagt een internetgebruiker bestanden op bij de server. Het php-script genereert html-code afhankelijk van de vraag van de gebruiker, de site werkt dynamisch, als een volwaardig computerprogramma dat reageert op acties.

Gewoonlijk werkt PHP samen met een database die zijn eigen querytaal heeft. De meest populaire databasequerytaal is MySQL. Hiermee kunt u relationele databases maken op basis van relaties tussen tabelstructuren.

Taalgroep C

De taal C, die later de stamvader werd van tientallen talen, werd aan het begin van de tweede helft van de 20e eeuw gecreëerd om rechtstreeks met het processorgeheugen te werken. Computermachines waren in die tijd enorm en werden gebruikt voor militaire en wetenschappelijke doeleinden.

C-taal heeft een eenvoudige structuur, de commando's kunnen zelfs door kinderen worden gereproduceerd. "C" kan worden uitgebreid door de gemeenschap van programmeurs met behulp van speciale functiebestanden - bibliotheken.

Op basis van de C-taal is een hele groep ontwikkeltools (CLR) en volwaardige talen gegroeid. C # (ASP-platform) is de softwarebasis van Microsoft-producten. C ++ is een favoriete tool geworden voor ontwikkelaars over de hele wereld.

Eenvoudige Pascal

De Pascal-taal is gemaakt voor educatieve doeleinden door de Scandinavische programmeur Northus Wirth. Deze taal werd lange tijd onderwezen op Sovjetscholen en universiteiten, en werd ook lokaal gebruikt door wetenschappelijke instellingen in Europa. Vanwege de problemen met uitbreidbaarheid (Pascal mist prototypes van bibliotheekbestanden die veel worden gebruikt in C-talen), is de taal niet wijdverbreid gebruikt bij het schrijven van software.

Delphi is de opvolger van de Pascal-taal. Omdat veel programmeurs de basis van hun specialiteit in de algoritmisch eenvoudige Pascal-taal kregen, besloot het ontwikkelingsteam een tool te maken om in de opvolger van de Pascal-taal te werken: de basiscommando's zijn immers bekend, er zijn veel ontwikkelde wiskundige functies.

Nieuwste programmeertalen

Meestal blijken nieuwe talen specifieke problemen op te lossen. IFrame dient om Vkontakte-applicaties te maken, Erlang - om te werken met serverbelasting, NOSQL - om databases te maken met een ongetypte architectuur. In het begin kan het werken met nieuwe tools gecompliceerd zijn door het ontbreken van begeleidende documentatie, maar dit heeft ook extra voordelen: je kunt communiceren met de "volgers" van de taal, een naam verdienen in de ontwikkelaarsgemeenschap en referentie-informatie krijgen van de bron.

Aanbevolen: