Netwerkgrafieken Maken

Inhoudsopgave:

Netwerkgrafieken Maken
Netwerkgrafieken Maken

Video: Netwerkgrafieken Maken

Video: Netwerkgrafieken Maken
Video: How To Make RJ45 Network Patch Cables - Cat 5E and Cat 6 2024, Mei
Anonim

Een netwerkgrafiek is een soort grafiek waarvan de hoekpunten de toestand van een object weergeven (bijvoorbeeld een constructie) en de bogen vertegenwoordigen het werk dat eraan wordt uitgevoerd. Elke boog krijgt de tijd van het werk en / of het aantal arbeiders dat het uitvoert.

Netwerkgrafieken maken
Netwerkgrafieken maken

Noodzakelijk

Spu-programma

instructies:

Stap 1

Gebruik het programma Spu (https://motosnz.narod.ru/spu.htm) om een netwerkdiagram te maken. Teken het netwerk van links naar rechts en de werkpijlen kunnen tegelijkertijd een willekeurige helling en lengte hebben, het belangrijkste bij het bouwen van een netwerkdiagram is het observeren van de algemene richting van links naar rechts.

Stap 2

Bouw eerst een netwerk, in een concept, nummer geen gebeurtenissen. Organiseer daarna het netwerk, voeg alle niet-verantwoorde en gemiste werkrelaties toe. Sta geen onderlinge kruisingen van pijlen toe, het is beter om de gebeurtenis te verschuiven of als een onderbroken lijn te tekenen.

Stap 3

Voer de afbeelding van parallelle werken uit zoals weergegeven in de afbeelding. U wilt bijvoorbeeld twee of meer taken weergeven die overeenkomen in begin- en eindgebeurtenissen, maar verschillen in duur, zoals elektrische en loodgieterswerkzaamheden in een civiel gebouw. Hun uitvoering wordt gecombineerd, maar niet altijd tegelijkertijd. Introduceer bij het uitvoeren van dergelijk werk extra gebeurtenissen, een afhankelijkheid die wordt uitgevoerd als een dummy-verbinding.

Stap 4

Geef bij het maken van een netwerk ook de voorraden materiaal en technische middelen, technische documentatie en apparatuur weer. Levering is buitenwerk in relatie tot productie.

Stap 5

Laat ze zien met een effen pijl die van het evenement als een cirkel met een nulaanduiding naar het evenement gaat dat de materialen begon te gebruiken. Bepaal de leveringsduur vanaf de dag van de aanvraag tot de datum van ontvangst van de apparatuur (materialen, constructies) in het magazijn.

Stap 6

Toon in het netwerk de organisatorische maatregelen die verband houden met de organisatie van de stroom, evenals de verdeling van het werkfront. Stel deze afhankelijkheid voor als een opeenvolgende overgang van teams, verplaatsing van apparatuur. Gebruik in dit geval het principe van draadsnijden.

Stap 7

Pas tweerichtings- en eenrichtingsverbindingen toe om een netwerkdiagram op te bouwen. Houd er rekening mee dat er geen gesloten lussen, staart- en doodlopende evenementen kunnen worden toegestaan. Wanneer u een groot complex van werken behandelt, vergroot (vereenvoudigt) u de planning door een complex van werken van hetzelfde type te vervangen door één taak.

Aanbevolen: